Podijeli objavu

Hrvatski rukometaši su u prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Muenchenu pobijedili Island sa 31:27 (16:14) u utakmici punoj preokreta, u kojoj su Islanđani i u prvom i u drugom dijelu vodili s dva i više razlike, prenosi HINA.

– U obrani smo utakmicu počeli nedovoljno agresivno i dopustili smo Islanđanima da nam dolaze blizu i zabijaju. Onog trenutka kada smo u obrani bili puno agresivniji prema naprijed, tada smo i napravili preokret i pobijedili. Cilj je tu razinu obrane odigrati u kontinuitetu, a ne na mahove, pogotovu kada nam dolaze jači protivnici. Obrana je ključ, kazao je raspoloženi Červar novinarima.

– Sve u svemu, zadovoljan sam. Ubilježili smo pobjedu, momčad je pokazala mentalnu snagu vrativši se dvaput i zaostatka, a nitko se nije ozlijedio. Sada s optimizmom gledamo prema naprijed, kazao je Červar, koji je potom govorio o sljedećem protivniku Japanu.

– Intenzivno razmišljam o Japanu. Svakako više vrijede od visokog poraza od dobre Makedonije, vrlo su brzi, imaju dobru tranziciju i čak su tehnički potkovani. Jedino što im nedostaje je iskustvo, no svakako nisu momčad za potcjenjivanje. Za godinu i pol dana na Olimpijskim igrama u Tokiju bit će puno bolji. Japan će biti i idealna prilika za nasda vidimo  kako se nosimo s brzim protivnicima koji igraju brzi centar, a priliku će vjerojatno dobiti svi moji igrači, zaključio je izbornik.

Utakmica Hrvatska – Japan igra se u nedjelju u 16.30 sati u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu.

Podijeli objavu