Podijeli objavu

Videosnimka na YouTubeu pokazuje muškarca koji skače na podij, grabi mikrofon i tvrdi da ga je prethodna vlada Građanska platforma (ljevica) bacila u zatvoru i »mučila«

Gradonačelnik poljske luke Gdanjsk Pawel Adamowicz bio je napadnut nožem u nedjelju navečer na dobrotvornom skupu, objavila je policija potvrdivši informacije koje su ranije objavili mediji.

Gradonačelnik Gdanjska proboden nožem na dobrotvornom skupu. Pojavilo se više snimki napada 1

Gradonačelnik je prevezen u bolnicu gdje je dežurni liječnik Jerzy Karpinski ocijenio njegovo stanje »vrlo ozbiljnim« te je podvrgnut operativnom zahvatu, javlja poljska agencija PAP.

Napad se dogodio pred nekoliko stotina osoba u dobrotvornoj akciji prikupljanja novca za kupnju medicinskih uređaja.

Napadača su priveli policajci, a prema glasnogovorniku riječ je 27-godišnjem stanovniku Gdanjska.

Videosnimka na YouTubeu pokazuje muškarca koji skače na podij, grabi mikrofon i tvrdi da ga je prethodna vlada Građanska platforma (ljevica) bacila u zatvoru i »mučila«.

»I zato Adamowicz mora umrijeti«, uzviknuo je muškarac.

Gradonačelnik Gdanjska proboden nožem na dobrotvornom skupu. Pojavilo se više snimki napada 2Na dužnosti gradonačelnika 53-godišnji Adamowicz je od 1998., a Građanska platforma poduprla je njegov reizbor na lokalnim izborima u jesen 2018.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, predsjednik Poljske Andrzej Duda i premijer Mateusz Morawiecki odmah su izrazili solidarnost s Adamowiczem.

Autor: HINA
Podijeli objavu