Podijeli objavu

Na sudu u Osijeku u ponedjeljak je održana sjednica optužnog vijeća na kojoj se trebalo odlučiti o osnovanosti druge optužnice protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića.

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku ni iz petoga pokušaja nije uspjelo potvrditi optužnicu kojom se braća Mamić i još šestorica suokrivljenika terete za udruživanje u zločinačku organizaciju, kako bi putem offshore kompanija i ilegalnih ugovora iz Dinama izvukli više od 140 dodatnih milijuna kuna, prenosi HRT.

Danas je sjednica službeno odgođena, ali je dio branitelja podnio dokument kojim se traži rasprava o nadležnosti suđenja. Traže, naime, da se slučaj prebaci u Zagreb. Dokument je prihvaćen i upućen na odlučivanje Vrhovnome sudu.

Mamićev odvjetnik Veljko Miljević izjavio je akko je u prigovoru Mamićeve obrane na optužnicu detaljno obrazloženo zbog čega je ranija odluka Vrhovnog suda o određivanju osječkog suda kao mjesno nadležnog “izvan zakonskih kriterija”, s obzirom na sadržaj optužnice, prebvališta i boravšta okrivljenika, svjedoka i vještaka te ogromnih i nepotrebnih troškova, koji narušavaju ekonomičnost postupka.

Podijeli objavu