Podijeli objavu

MOSTAR – Na putu iz Mostara za Zagreb preminula je 9-godišnja Marija R. iz BiH od komplikacija nastalih nakon što je oboljela od vodenih kozica.

Ona se, naime, liječila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, no kako joj je stanje bilo sve gore, tamošnji liječnici odlučili su je poslati na liječenje u Zagreb. U nedjelju oko 12 sati uputili su je iz Mostara za Zagreb Hitnom pomoći. U vozilu iza Hitne putovali su roditelji djevojčice. No, na autocesti između Splita i Zadra djevojčici se stanje pogoršalo, pišu 24 sata.

Ekipa Hitne pomoći odmah je sišla s autoceste i zaputila se u zadarsku bolnicu. No, unatoč trudu liječnika, devetogodišnjakinja je oko 19 sati preminula. Djevojčica je navodno na autocesti između Splita i Zadra pala u arest, prestali su joj raditi srce i pluća. Iz zadarske bolnice potvrdili su da su tijekom nedjelje primili djevojčicu u pratnji liječničke ekipe iz SKB-a Mostar zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Drama na putu iz Mostara za Zagreb – Djevojčica (9) preminula zbog vodenih kozica 1

“Dežurni liječnici Objedinjenog hitnog bolničkog prijama poduzeli su sve mjere, međutim unatoč poduzetom djevojčica je preminula” , kazao je dr. Edi Karuc iz zadarske bolnice.

Liječnicima ipak nije bilo jasno zbog čega Hitna pomoć nije odmah išla u Split te zbog čega su mostarski liječnici zahtijevali da djevojčicu odvezu u Zagreb.

“Znam i sigurna sam da će nas čuvati i paziti odozgo. Nebo je dobilo najljepši osmijeh. Volim te. Moj Anđeo je izgubio svoju životnu borbu”, napisala je učiteljica u oproštaju od devetogodišnjakinje.

Podijeli objavu