Podijeli objavu

Utakmica sa Bahreinom u srijedu će poslužiti samo kao uigravanje za Španjolske, a sve naše misli od sinoć su usmjerene samo na taj dvoboj, kazao je uoči sutrašnje utakmice s Bahreinom na SP-u u Muenchenu izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

Hrvatski rukometaši su u ponedjeljak slavili protiv Makedonije (31:22) i osigurali drugi krug i najmanje dva boda u novoj skupini koja će se igrati u Kölnu. Izbornik Červar je pred novinare stigao vrlo dobro raspoložen nakon pobjede protiv Makedonije, ali je i u trijumfu od devet razlike pronašao mene i mjesta za poboljšanje.

‘Imali smo odličan pristup utakmici i taktički smo odigrali sjajno. Naravno, bilo je i grešaka, koje se mogu ispraviti. Recimo, jučer (op.a u ponedjeljak) kod 13:7 smo imali loptu i mogli smo već tada odlučiti utakmicu, a ovako su nam Makedonci došli na minus tri gola. Takve stvari se ne smiju događati u utakmicama protiv jačih protivnika. Na tome moramo raditi’, kazao je Červar, koji je ponovio da na ovom prvenstvu, još uvijek, cilj nisu medalje.

Lino Červar otkrio što će sve napraviti kako bi pobijedio Španjolsku 1
 • Lino Červar otkrio što će sve napraviti kako bi pobijedio Španjolsku 2
 • Lino Červar otkrio što će sve napraviti kako bi pobijedio Španjolsku 3
 • Lino Červar otkrio što će sve napraviti kako bi pobijedio Španjolsku 4
 • Lino Červar otkrio što će sve napraviti kako bi pobijedio Španjolsku 5
 • Lino Červar otkrio što će sve napraviti kako bi pobijedio Španjolsku 6
 • Lino Červar otkrio što će sve napraviti kako bi pobijedio Španjolsku 7
 • Lino Červar otkrio što će sve napraviti kako bi pobijedio Španjolsku 8

Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

‘Naš prvi cilj smo izrekli prije ovog prvenstva – a to je ući među sedam najboljih i osigurati kvalifikacije za Olimpijske igre. Ako se ukaže prilika za nešto više, svakako ćemo to iskoristiti. I sami vidite da tu ima pomalo nedoraslih reprezentacija, no i barem deset selekcija koje ravnopravno konkuriraju za medalje. Teške utakmice jakih protivnika tek predstoje, a neke selekcije neće ući u borbu za medalje. BIt će iznenađenja’.

Hrvatsku u srijedu čeka ogled s Bahreinom, najslabijom selekcijom u skupini, a u četvrtak slijedi završni okršaj u skupini sa europskim prvacima Španjolcima.

‘Igramo sa Bahreinom u srijedu, ali su naše misli zapravo usmjerene na Španjolsku i četvrtak. Protiv Bahreina ćemo odmarati glavne igrače, a priliku će dobiti oni koji su dosad malo igrali, da i oni malo dobiju na samopouzdanju. Tako i utakmica protiv Bahreina ima nekog smisla, ne rezultatski jer smo već prenijeli dva boda. Dakle, ne podcjenjujemo Bahrein, ali ćemo i na toj utakmici uigravati se i taktički se spremati za Španjolsku, koju ćemo u ova dva dana dodatno analizirati. Naš cilj je s četiri boda doći u Köln’.

Ozračje u reprezentaciji nakon tri uvodne pobjede je vrlo dobro.

‘Mislim da smo u velikoj mjeri homogenizirali ekipu, međusobno se druže i uživaju ko momčad. Ono što je meni vrlo bitno jest i to da se igrači znaju ponašati. Ne želim da samo po rezultatima prepoznaju hrvatsku rukometnu reprezentaciju, vrlo je bitno i ponašanje i kultura’.

Autor:  Hina

   

  Podijeli objavu