Podijeli objavu

SARAJEVO – Sastanak lidera stranaka Bh. bloka (SDP, DF, Naša stranka) Nermina Nikšića, Željka Komšića i Predraga Kojovića održan je danas u zgradi Predsjedništva BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji i formiranju vlasti.

Nakon sastanka Nermin Nikšić i Predrag Kojović poručili su da se Bh. blok ne raspada i da ostaju zajedno.

Na pitanje novinara je li točno da se približavaju SDA i HDZ-u, Nikšić je istakao da se Bh. blok neće približiti nijednoj od tih stranaka niti bilo kome drugome.

– To je Bh. blok građanske orijentacije i ako budu mijenjane odluke, donosit ćemo ih u interesu građana, a ne u interesu SDA, HDZ-a ili bilo koje druge političke stranke – poručio je Nikšić.

I Nikšić i Kojović rekli su da podržavaju stav Željka Komšića kada je u pitanju imenovanje mandatara za sastav Vijeća ministara.

Najavili su u narednim danima sastanak delegacija SDP-a, DF-a i Naše stranke na kojem će definitivno i utvrditi principe i opredjeljenje o njihovom učešću u izvršnoj vlasti, piše Avaz.ba.

Nikšić je potcrtao i da je pogrešna informacija da su na sjednici Predsjedništva SDP-a razmatrali razgovore sa SDA.

– Čujem da ljudi iz SDA zovu i pričaju kako smo se dogovorili. Nismo donosili zaključke, ostajemo čvrsto opredjeljeni da smo dio Bh. bloka i samo kao dio Bh. bloka možemo biti opozicija ili vlast – rekao je Nikšić.

Podijeli objavu