Podijeli objavu

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, komentirajući odnose s Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom, u svom stilu kazao kako je njegova zemlja prijatelj, ali da to drugi ne vide.

Vučić je poručio da Bošnjaci ne žele vidjeti racionalnu želju srpskog rukovodstva.

“Trudim se svakim svojim nastupom da potaknem dobre odnose Srba i Bošnjaka. Svaki put istaknem poštovanje integriteta BiH. Međutim, oni ne žele da vide racionalnu želju srpskog rukovodstva da ima dobre odnose s Bošnjacima. Mi ne vidimo stvari na isti način, ali to ne znači da ne želimo BiH kao partnera. Imate prijatelje u Beogradu, u Srbiji, iskoristite to. Međutim, ne očekujte da u svemu budemo suglasni”, rekao je Vučić.

O temi odnosa Srbije i Hrvatske srbijanski lider je kazao da mu je teško govoriti o odnosima s tom zemljom jer, kako kaže, uvijek sputava svoje emocije.

“Ali ja imam i obavezu da posmatram stvari iz racionalnog ugla. Oni su sportska nacija. Moraju izmisliti neko novo takmičenje”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbija će s Hrvatskom imati mnogo bolje odnose u budućnosti i, kako kaže, morat će zajedno da se suočavaju s problemima ukoliko žele opstati, javlja Dnevno.ba.

“Nismo izvukli pouku ni mi, a ni oni iz svoje politike. Ukoliko se ne opametimo gubit ćemo i u budućnosti. U sukobima ne dobivamo ništa, ali bi bilo dobro da se usuglasimo zbog budućnosti”, rekao je Vučić.

Podijeli objavu