Podijeli objavu

Direktorica i pedagogica u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli s teškim tjelesnim ozljedama prevezene su u Univerzitetski klinički centar u Tuzli nakon što ih je fizički napao profesor engleskog jezika iz ove škole, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako Klix.ba neslužbeno doznaje, profesor engleskog jezika Fuad Isabegović danas je nakon verbalnog sukoba nasrnuo na direktoricu i pedagogicu tuzlanske gimnazije Almu Mujkanović i Nuru Ćosićkić.

Isabegović je od ranije poznat po sličnim incidentima, a ozljede kod Mujkanović i Ćosićkić navodno je nanio upotrebom čekića.

“Kod pacijentica A.M. i N.Ć. su konstatirane teške tjelesne ozljede i one će biti hospitalizirane u Klinici za neurokirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli”, rekla je za Klix.ba glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije ranije je za Klix.ba rečeno da je profesor uhićen, a nad njim se u Policijskoj stanici Centar u Tuzli vrši kriminalistička obrada.

Razlog brutalnog fizičkog napada za sada nije poznat.

Podijeli objavu