Podijeli objavu

Imati troje djece rođene istog datuma, u razmaku od samo nekoliko minuta, rijetkost je i medicinsko čudo, ali i sreća koju osjeti tek mali broj roditelja.

Među njima su i Bišćani Emilija i Anto Vuković, prenosi Avaz.ba.

Ponosni tata

U ponedjeljak je, deset minuta poslije ponoći, u Županijskoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” na svijet stigla Leona, minutu poslije Ivan, a potom i Luka. Bebice su teške 1,9, 2,2 i 2,3 kilograma.

– Divno se osjećam, trostruka sreća i olakšanje, jer je sve dobro prošlo. I tata je veoma ponosan i sretan. Bio je posvećen tijekom cijele trudnoće, a pogotovo sad, kad su nam bebe stigle – kaže Emilija.

Na vijest da Emilija nosi trojke, u obitelji Vuković svi su bili iznenađeni.

– Iskreno, mislim da samo ja nisam bila u čudu. Brzo sam prihvatila sretnu vijest i shvatila sam to kao Božiju poruku za sve ono što sam proživjela s obzirom na to da sam u posljednjih pet godina imala dva spontana pobačaja – kaže Emilija, koja već ima desetogodišnjeg Dorijana.

Emilija je trenutno nezaposlena, a muž Anto radi u Hrvatskoj i uvijek je na terenu. Zato ne kriju da očekuju podršku vlasti.

Jedna plaća

– Nadamo se da će nas podržati, jer ovoliku obitelj nije lako izdržavati sa jednom plaćom. Nadam se zaposlenju, po struci sam odgajateljica u vrtiću – kaže sretna majka.

Porod je obavljen carskim rezom, što je uobičajeno kod takvih trudnoća, ističe liječnički tim koji je uspješno vodio Emilijinu trudnoću i porod. Među njima su ginekolozi Sulejman Kulenović, Vanja Alibegović i anestiziolog, dr. Eldin Halilbašić.

Idealna težina

– Majka i bebe su odlično, težina je idealna. Carski rez smo napravili u 35. sedmici trudnoće, što je izvrstan rezultat, jer se inače ovakve trudnoće završavaju tjedan -dva ranije – kaže dr. Kulenović.

Prije dvije godine, u KB “Dr. Irfan Ljubijankić” također su rođene trojke.

Podijeli objavu