Podijeli objavu

Ako nikad i niste naletjeli na You Tube kanal “This Croatian Life”, za ime Amerikanke Kaleigh Hendershot koja ga je pokrenula mogli ste baš prije koji dan čuti u domaćim medijima – ova mlada žena, udana i nastanjena u Sesvetama, kušala je u vrijeme blagdana tradicionalne hrvatske božićne kolače i kekse i – mnogi joj se nisu baš svidjeli.

No jedan je video iz serije o njezinu životu u Hrvatskoj od lanjskog listopada pogledan više od 75.000 puta. Mora se priznati da je doista neodoljivo simpatičan – Kaleihg ga je posvetila hrvatskoj glazbi, i to tako što pod tušem i dok vozi sama pjeva “zabavnjake” – Severinu i Dalmatinku, Tajči i “Hajde da ludujemo”, Doris i “želo moja, tjuzo moja”; repa Edu Maajku i Stoku (ćevapi, pljuga, sladoled, ćuga), a zbilja je zabavno slušati njezin teško razumljiv ‘pjevani’ hrvatski. Piše Slobodna Dalmacija.

Za tamburaše i “otvor ženo kapiju” treba joj dati peticu za trud i “drmanje” u vožnji, ali bogme i za radost kad je “pogodila” otpjevati i “ženu” i “kapiju” i “očenaš” (I did it!!!!!).

Na kraju je, s prelaskom u “Bozniu”, pokazala što zna: pjesmu Dubioze Kolektiv otpjevala je s boljim izgovorom nego bend – što i ne čudi s obzirom da je tekst na engleskom (I am from Bosnia, take me to America). Uostalom, pogledajte i poslušajte.

Podijeli objavu