Podijeli objavu

Supruga Wenga Hongweija, čelnika Interpola koji je u zatvoru u Kini od rujna prošle godine, zatražila je azil u Francuskoj za sebe i svoju djecu, objavio je  u petak BBC.

Grace Meng i sedmogodišnji blizanci žive u Lyonu u kojem je sjedište međunarodne policijske agencije.  Pod policijskom su zaštitom jer su primili prijetnje, piše BBC.

Prema francuskom radiju Inter rekla je: “Strahujem da će nas oteti”. “Primila sam čudne telefonske pozive. Automobil mi je oštećen. Dvoje Kineza, muškarac i žena, pratili su me do hotela”, rekla je Meng.

U intervjuima odbija pokazati lice, u strahu za svoju sigurnost.

Meng (64) nestao je u rujnu tijekom posjeta Kini. Interpol je 7. listopada objavio da je dao ostavku na dužnost šefa Interpola, a dan poslije kinesko ministarstvo javne sigurnosti objavilo je da je pod istragom zbog sumnje u primanje mita.

Nakon nestanka nije se znalo gdje je Meng, a francuska policija pokrenula je istragu pošto je njegova žena u Lyonu prijavila nestanak. Meng, izabran krajem 2016. na čelo Interpola, jedan je od visokih kineskih dužnosnika uhićenih u sklopu antikorupcijske kampanje predsjednika Xi Jingpinga koja traje od njegova dolaska na vlast 2012.

Podijeli objavu