Podijeli objavu

‘Kao što igrači pritisnuti ozljedama ili godinama završavaju karijere, tako nešto bi se nakon prvenstva trebalo dogoditi i na drugim razinama…’

Hrvatska rukomenta reprezentacija igrat će utakmicu za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu što znači i ispuniti primarni cilj najavljen prije početka turnira, ali i, mišljenje je mnogih, rezultatski podbaciti s obzirom na ono što se moglo napraviti.

Izboriti kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre bila je misao vodilja stručnog štaba hrvatske reprezentacije pred početak rukometnog Mundijala, a to će, u nekakvom podvlačenju crte, onda i značiti da je cilj ispunjen. Ipak, da se moglo i trebalo više smatra bivši hrvatski reprezentativac Nikša Kaleb koji za Slobodnu Dalmaciju naglašava neke misli koje se pojedincima neće svidjeti.

Frustrirani navijač

“Kao navijač sam frustriran što Šego dobiva nagradu za igrača utakmice u pobjedi nad svjetskim prvacima Francuzima, a taj isti Šego je protiv Brazila tako reći više bio na klupi nego na golu, jer smo velik dio utakmice igrali sa sedam igrača u polju. S ovakvim pristupom kakvog smo imali sinoć protiv Francuske, što bismo tek učinili Brazilu, čiji su igrači poslije izjavljivali kako su pobijedili velikane. U našoj normalnoj igri, mi protiv njih možemo povesti s pet-šest razlike, nakon toga bi se oni predali”, siguran je Kaleb koji smatra da imamo kvalitetu za medalju na SP-u.

 

“Tražiti od ovakve momčadi ‘samo’ da izbori te kvalifikacije je po meni podcjenjivanje. Ako izborimo peto mjesto, to će biti isti plasman kao i prije godinu dana na Euru u Hrvatskoj, mislim da imamo kvalitetu za više od toga”, navodi Kaleb prije zaključka koji se nekim ljudima u Hrvatskom rukometnom savezu sigurno neće svidjeti.

‘Neka si misle’

“Nažalost, u napadu ima samo jednu fintu. Uz mlade igrače, imamo Duvnjaka i Horvatakoji bi još nekoliko godina trebali biti jedni od nositelja reprezentacije. Što se tiče igrača, njima kapa dolje za sve na ovom prvenstvu, oni su svoj dio posla napravili. No, kao što igrači pritisnuti ozljedama ili godinama završavaju karijere, tako nešto bi se nakon prvenstva trebalo dogoditi i na drugim razinama. Ne bih precizirao na koga točno mislim, neka ostane na ovome pa neka se oni misle”, poentirao je Kaleb.

K.A.

Podijeli objavu