Podijeli objavu

Dominique Ansel je pekarski virtuoz i autor slavnog Cronuta. Radi se o hibridu kroasana i američke krafne koji je punjen raznim voćnim ili čokoladnim punjenjima, svaki mjesec osmišlja se novo punjenje, a na vrhu je također ukrašen kremom.

Kad je 2013. predstavio Cronut društvo je bilo podijeljeno, ali su redovi ispred Anselove pekarnice u njujorškom Sohu govorili dovoljno za sebe. Cronut je toliko poznat da danas ima vlastitu Wikipedia stranicu, a Ansel danas ima pekarnice i u Los Angelesu i Londonu.

ŠTO JE CARBONARA KROASAN?

Svoj novi izum, Ansel ju ovog tjedna predstavio na Instagramu. Radi se o kroasanu s okusom carobonara umaka. Čini se bizarno, ali zapravo zvuči i izgleda dosta dobro.

Anselov tim isprobao je nekoliko desetaka recepata da bi postigli savršen omjer jaja, maslaca i brašna u tijestu za kroasane i dobili žuće tijesto s više žumanjaka, piše Super1.net.hr. Punjenje se sastoji od bešamela s pancetom, a na vrhu je naribani parmezan. Carbonara kroasan je u prodaju krenuo sinoć, a hoće li postati hit poput Cronuta tek ćemo vidjeti.

 

Podijeli objavu