Podijeli objavu

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un otputovao je vlakom u Vijetnam na svoj drugi sastanak s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, potvrdili su u nedjelju sjevernokorejski državni mediji.

Trump i Kim održat će u srijedu i četvrtak, 27. i 28. veljače, drugi sastanak na vrhu u Hanoju, gdje se očekuju pregovori o denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

Službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA objavila je da je Kim u subotu napustio željeznički kolodvor u Pjongjangu s fotografijama kako maše iz vagona.

Putuje oklopnim vlakom

NK News, sjevernokorejska internetska stranica s vijestima na engleskom jeziku sa sjedištem u Seulu, izvijestila je da je u subotu zapažen Kimov oklopni vlak kako prelazi granicu s Kinom.

Obitelj Kim, koja Sjevernom Korejom vlada od njezinog nastanka, ima dugu povijest putovanja u inozemstvo vlakom, a ne avionom.

U ožujku prošle godine Kim Jong-un putovao je vlakom u Peking. Njegov otac Kim Jong-il najmanje je dva puta putovao vlakom u Rusiju.

Osnivač Sjeverne Koreje Kim Il-sung, djed Kim Jong-una, preferirao je putovati vlakom nakon što je jednom putovao kopnom od Sjeverne Koreje do Istočne Njemačke 1974. godine.

Poznato je da Kim Jong-un i leti pa je na prvi sastanak s Trumpom u Singapuru stigao u putničkom avionu ”Air China”.

Špekuliralo se da njegov privatni avion, stari ruski IL-62, nije pogodan za dugi let.

Podijeli objavu