Podijeli objavu

U vezama je podjednako važno pokazivati ljubav i podršku djelima, ali ne bi trebalo zanemariti niti snagu riječi. Sretni parovi razumiju koliko veliku ulogu ima i verbalna komunikacija te izražavanje podrške svom partneru.

Upravo su zato bračni terapeuti za HuffPost izdvojili fraze koje ljudi u sretnim vezama redovno govore jedni drugima.

“Ovdje sam za tebe”

Lijepo je znati da vam netko uvijek čuva leđa. Neprocjenjivo je imati osobu na koju se možete osloniti i koja će vam pružiti bezuvjetnu podršku bez obzira na problem pred kojim se nađete.

“Kada partneri nisu sigurni u spremnost druge osobe da bude tu za njih, odnosi se vrlo brzo mogu narušiti”, kaže psihologinja Samantha Rodman.

“Mogu li ti pomoći?”

Bez obzira na to je li riječ o nošenju vrećica iz trgovine ili pak pomaganju slaganja kreveta koji ste upravo kupili, dobro je znati da postoji netko tko je spreman svoje potrebe ostaviti po strani i prvo se pozabaviti rješenjem problema pred kojim ste se vi našli. Naravno, zauzvrat i vi morate biti spremni na isto.

“Izgledaš nevjerojatno”

Takvi komplimenti jasno daju do znanja da vas partner i dalje doživljava te da ste mu privlačni, a tko to ne bi volio?

“Vjerujem u tebe”

Bilo da ste upravo dobili promaknuće na poslu ili ste pred odustajanjem od dijete na koju ste krenuli jučer, važno je imati nekoga tko će vas uvijek gurati prema naprijed. Čak i onda kada posumnjate sami u sebe.

“Hvala”

Parovi u sretnim vezama često izražavaju svoju zahvalnost jedno drugome. Ne čekaju samo Valentinovo ili rođendan da priznaju kako primjećuju sve što njihov partner radi za njih. Umjesto toga, oni imaju naviku izgovarati “hvala” za svakodnevne, najobičnije stvari tijekom cijele godine.

“Žao mi je”

Suočavanje s pogreškama i priznavanje da ste bili u krivu zahtijeva gutanje ponosa, što nije uvijek lako učiniti. Ali mogućnost da se iskreno ispričate svom partneru može napraviti razliku između malog, privremenog neslaganja i dugogodišnjeg sukoba u vezi, piše Index.hr.

“Priznavanje vlastite pogreške je zapravo korak prema naprijed”, tvrdi Kurt Smith, terapeut koji se specijalizirao za savjetovanje muškaraca.

“Volio bih da…”

Bez obzira na to koliko ste već vremena proveli zajedno, ne možete očekivati da vam partner/ica može čitati misli. Upravo biste zato trebali jasno reći svoje želje i potrebe, umjesto da skupljate frustracije oko stvari koje vaš partner ne radi, a uvjereni ste da bi ih trebao raditi a da mu ih ne spomenete.

Podijeli objavu