Podijeli objavu

U prigradskim naseljima južno od Mostara bura je i noćas stvarala probleme – bilo je oštećenih krovova i objekata. No, u prijepodnevnim satima vrijeme se stabilizovalo u odnosu na jučerašnji dan, pa se veće poteškoće ne očekuju.

Pacijent koji je u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” jučer primljen zbog povrede glave nanesene udarcem tupog predmeta koji je nosio vjetar, u stabilnom je stanju, iako je u pitanju povreda opasna po život.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Mostar i jutros su na terenu, imali su nekoliko manjih tehničkih i intervencija zbog požara otpada. Jedan je požar aktivan i u Čapljini, no u službi vatrogastva kazali su kako nije u pitanju ništa zahtjevno, te kako je stanje u ovoj opštini jutros prilično mirno. Bura jenjava i na području Širokog Brijega.

Sitacija u Trebinju danas nije alarmantna, a protekla noć je bila relativno mirna, nakon olujnog vjetra koji je prije dva dana zahvatio šire područje tog grada.

– Od jutros su počeli da pristižu novi pozivi za saniranje štete, koju su izazvali olujno nevrijeme i udari vjetra – rekao je Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Trebinja i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Trebinja, dodajući da je sva raspoloživa operativa gradske uprave i javnih preduzeća na terenu.

Pozvao je građane da i dalje iz svojih domova ne kreću bez prijeke potrebe, a očekuje se da jaki udari vjetra oslabe do podneva. Trenutno puše vjetar brzine do 30 kilometara na sat, dok je u noći između petka i subote dostizao i 92 kilomentra na sat.

Ćurić je podsjetio da je juče evidentiran slučaj da je jedan Trebinjac pao sa krova, prilikom saniranja štete od nevremena.

– Naša poruka je da građani, na čijim je objektima pričinjena šteta, sačekaju, jer ćemo danas i sutra nastaviti da saniramo posljedice nevremena. Narednih dana će doći komisija da sagleda stanje u vezi sa eventualnom finansijskom nadoknadom – kazao je Ćurić.

Grad Trebinje će, kaže, u zavisnosti od iznosa štete finansijski pomoći, kako bi posljedice nastale štete bile lakše otklonjene.

Procjena je da je ukupni iznos štete nekoliko miliona KM.

 

Podijeli objavu