Podijeli objavu

Proteklog vikenda u Los Angelesu je održana svečanost u povodu 91. dodjele nagrade Akademije filmskih znanosti i umjetnosti – Oscar.

Nagrađena su najbolja filmska ostvarenja i glumci za uloge u protekloj godini. Kao i svake godine, nakon što Oscari odu u ruke najboljima, fokus se vrati na one glumce koji su i pored vrlo zapaženih uloga u karijeri, još u uvijek u lovu na “zlatnu statuu”.

Među njima na prvom mjestu je svakako američka glumica Glenn Close (71), koja je na ovogodišnjoj dodjeli bila je u utrci za Oscara za najbolju glumicu, za ulogu u filmu “The Wife”. Ipak, nagrada u ovoj kategoriji otišla je u ruke glumici Oliviji Colman, za njezinu ulogu u filmu “The Favorite”.

To je ujedno bila i sedma nominacija za Oscara glumačke veteranke Close, kojoj je pripala titula rekorderke po broju nominacija. Ranije je bila nominirana za uloge u filmovima “Albert Nobbs”, “Fatal Attraction”, “Dangerous Liaisons”, “The World According to Garp”, “The Big Chill”, i “The Natural”, piše američki časopis “Variety”.

Dobitnica Oscara Olivia Colman, koja je ove godine prvi put nominirana za prestižnu nagradu, je tijekom govora na dodjeli uputila izvinjenje glumici Close te kazala kako je njezina želja bila da ovu nagradu u ruke uzme veteranska glumica.

“Glenn Close, bila si moj idol tako dugo, a ovo nije ono što sam željela da bude”, kazala je Colman.

Podijeli objavu