Podijeli objavu

Čini se da je barem dio velikih poslodavaca u turizmu za ovu godinu našao jednostavno rješenje za problem nedostatka radne snage: Povećali su plaće!

Uz ostale nagrade, 13. plaću, stimulacije, nuđenje besplatnog smještaja i prehrane sezoncima koji dolaze iz drugih sredina, njihova ukupna primanja bit će tako od 10 do 15 posto veća nego lani jer su radnici za turističku sezonu postali kao suho zlato, piše Novac.hr.

Najveće hotelske tvrtke u Hrvatskoj gotovo se utrkuju koja će dati bolje stimulacije svojim radnicima koji će raditi u ovoj turističkoj godini. Uskrsnice, božićnice, 13. plaće, darovi za djecu, jubilarne nagrade, biranje djelatnika godine uz novčanu nagradu, sve su to mamci kojima se ovih dana poslodavci naveliko hvale u želji da pridobiju radnike za turističku sezonu, a kojih još uvijek nedostaje oko 15 tisuća.

Najprije je “Valamar”, kao najveća hotelska grupacija u zemlji, najavio radnicima dati 13. plaću u iznosu od 5.000 kuna, uz već otprije jamstvo minimalnih neto primanja u iznosu od 5.000 kuna za sve zaposlenike koji odrade puni mjesečni fond sati i niz drugih novčanih stimulacija, od božićnice do nagrada, da bi potom “Jadranski luksuzni hoteli” nastavili utrku objavom kako će oni svojim djelatnicima uz redovitu plaću isplatiti i iznos od 8.300 kuna, od čega 7.500 kuna kroz neoporezive isplate i 800 kuna oporezivo.

Istina je da je Vlada cijelu priču stimulirala omogućavanjem davanja radnicima neoporezivih 7.500 kuna, ali plaće zaposlenih, s iznimkom rijetkih turističkih poslodavaca u Hrvatskoj, uvijek su bile na posljednjem mjestu po važnosti i na njima se prvima štedjelo.

Dok su najveći poslodavci u turizmu u zemlji javno demonstrirali da imaju prostora za povećanje plaća, a da ne ugroze svoju zaradu i prihod, oni mali i srednji sada ulaze u neravnopravnu utakmicu s njima jer su im mogućnosti znatno manje.

No, izbora nemaju pa nam tako konobar s dubrovačkog područja koji je lani sezonski radio za 7.000 kuna neto plaće kaže da je ove godine kod istog poslodavca dogovorio plaću od 9.000 kuna. Naravno, pri tome je službena plaća 5.500 kuna, ostalo je “stimulacija” ili “poseban aneks ugovora”, koji zapravo znači dio novca “na ruke”.

Podijeli objavu