Podijeli objavu

Glazbenik Darko Rundek poručio je kako nema »ništa protiv« što se njegova pjesma »Ay Carmela« pjeva na prosvjedima »1 od 5 milijuna« koji se od 8. prosinca prošle godine održavaju u Beogradu protiv vlasti srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, ali kaže kako bi reagirao da je »kojim slučajem koriste neki fašisti«.

Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj »Ay Carmela« postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije, a na pitanje lista Danas o tome jesu li organizatori od njega tražili dozvolu za emitiranje i smeta li mu ako nisu, Rundek kaže da mu ne smeta, već naprotiv.

»Nemam ništa protiv toga što se pušta i pjeva u borbi za plemenite ciljeve. Da je kojim slučajem koriste neki fašisti, onda bih sigurno reagirao«, rekao je Rundek.

Rundek u Beogradu i u Srbiji već desetljećima uživa veliku popularnost, a od 1. do 7. ožujka u beogradskom Domu omladine bit će održana manifestacija »Dani Darka Rundeka u Beogradu«.

Riječ je o nizu od pet koncerata na kojima će Rundek predstaviti svoj raznolik i bogat glazbeni opus iz razdoblja s grupom Haustor te aktualne projekte.

Svih pet koncerata bit će međusobno različiti po glazbenom repertoaru, postavama glazbenika, scenografiji i prostoru, a ulaznica za prvi i posljednji dan nastupa već su rasprodane.

Autor: HINA

Podijeli objavu