Podijeli objavu

Iako je posljednju utakmicu odigrao 16. travnja 2003. godine, Jordan drži zlatne standarde kada je u pitanju košarka i 16 godina nakon mirovine i dalje obara rekorde.

Jordan je u karijeri vodio Chicago Bullse do šest naslova prvaka, a svatko tko je u razdoblju dominacije Bullsa i MJ-ja u NBA ligi sakupljao sličice, sada bi u rukama mogao imati pravo bogatstvo.

Tako je sličica Michaela Jordana iz 1997. godine na aukciji preko eBaya prodata za nestvarnih 350.100 dolara. Ovim je ispisana povijest, jer je ovo postala najskuplja sličica ikad, koja je prodata putem online prodaje, prenosi SportSport.ba.

Ova sličica je označena kao malo izmijenjena. To znači da se radi o autentičnoj sličici, ali da je tokom godina možda i restaurirana.

Također, ovo je najskuplja sličica Jordana koja je ikad prodata, a zanimljivo je da ih u svijetu ima sasvim malo. Ukupno 10 ih je proizvedeno, a trenutno se zna za njih tri.

Identitet kupca i prodavača nije poznat. Vjerojatno se zbog zaštite privatnosti nikad neće ni otkriti, ali se barem jednom od njih posjedovanje ove sličice itekako isplatilo.

Jordanove stvari iz devedesetih su itekako veoma cijenjene. Čak su i sličice iz njegove rookie sezone dostizale cijenu od 25.000 dolara, iako ih je proizveden ogroman broj.

Michael Jordan je tijekom NBA karijere zaradio ogroman novac. Njegova vrijednost je trenutno oko dvije milijarde dolara i jedan je od najbogatijih sportaša svijeta.

U njegovom vlasništu je i NBA klub Charlotte Hornets, a u svojoj karijeri je pored Chicago Bullsa igrao i dvije sezone u Washington Wizardsima.

 

Podijeli objavu