Podijeli objavu

Njemačka: Fritz Honka je otkriven u srpnju 1975. godine. Fritzovom susjedu su isključili struju pa je upalio svijeće koje su zapalile stan. Vatrogasci su morali ući u Fritzov stan i šokirali se…

Fritz Honka je 70-ih godina prošlog stoljeća ubio četiri prostitutke. Njihova mrtva tijela je pilom narezao na komade, stavio u vreće i sakrio ih u svojem stanu u Hamburgu.

Honka se rodio 1935. u Leipzigu, imao je osmero braće i sestara. Bio je u logoru, a kasnije je promijenio nekoliko udomitelja. Školovao se za zidara, ali je školovanje prekinuo. Kasnije je radio na seoskom imanju kod Hamburga, a onda i kao čuvar u vodenom parku. On i supruga su dobili sina. Kasnije se rastao. Godine 1967. godine preselio se u dvosobni stan u Hamburgu.

Krvavi pohod započeo je u prosincu 1970. godine

Svoje žrtve je uglavnom upoznavao u lokalu. Strava je počela u prosincu 1970. godine. Fritzova djevojka Annie je u stan dovela Gertraud Bräuer (42).

Dok je Annie bila pijana, zadavio je Gertraud, seksualno zlostavljao njezino mrtvo tijelo i onda ga raskomadaoOdrezao joj je glavu, ruke, stopala i grudi. Dio tijela je ostavio na smetlištu, a dio je sakrio u svojoj kuhinji.

Četiri godine je Honka mirovao, a onda je opet napao.

U kolovozu 1974. godine je pio s Annom Beuschel (55) u lokalu. Kasnije su otišli u njegov stan i seksali se. Nakon toga ju je ubio. Kasnije je rekao da ju je zadavio jer je ležala u krevetu bez volje i kao daska. Tijelo je raskomadaoi sakrio ga na tavanu.

Četiri mjeseca kasnije u istom je lokalu upoznao Friedu Roblick (58). Platio joj je 200 maraka.

No primijetio je da mu je prostitutka ukrala još 200 maraka i zato ju je ubio.

U siječnju 1975. upoznao je četvrtu žrtvu. Ruth Schult (52) se uselila k njemu. Nakon tri tjedna ju je zadavio. Odrezao joj je noge, grudi, uši, jezik i nos.

Otkrili su ga sasvim slučajno

Otkrili su ga u srpnju 1975. godine. Fritzovom susjedu su isključili struju pa je upalio svijeće koje su zapalile stan. Vatrogasci su morali ući u Fritzov stan i šokirali se. Uskoro su u stanu bili i policajci. Na zidovima su bile pornografske fotografije, uokolo su ležale boce s alkoholom. Honka je ujutro došao u stan nakon noćne smjene. Uhitili su ga. Honka je prvo šutio. No dokaza protiv njega je bilo puno. Našli su krvavu pilu, dva noža…

‘Jack Trbosjek mi je naredio da ih ubijem’

Honka je kasnije zločine priznao i rekao je da mu je Jack Trbosjek naredio da ubije žene. Suđenje mu je počelo u studenom 1976. godine. Osuđen je na 15 godina u ustanovi za psihički bolesne zatvorenike. Izašao je 1993. godine i živio je u domu za starije i nemoćne pod imenom Fritz Jensen. Kasnije je opet završio na psihijatriji gdje je umro 20. listopada 1998. Imao je 63 godine, piše Bild.  

Fritz Honka uhvaćen je prije 44 godine, a njemački mediji zadnjih su dana opet počeli pisati o njemu zbog filma  „Der goldene Handschuh“ (“Zlatna rukavica”) koji je snimljen po njemu i koji se sada prikazuje u kinima.

Autor: 24sata

 

Podijeli objavu