Podijeli objavu

Nekoliko predstavnika demobiliziranih boraca ušlo je u zgradu Parlamenta FBiH gdje se održava prva radna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Inače, ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu okupilo nekoliko desetina nekadašnjih boraca Armije BiH koji su poručili da ne odustaju od zahtjeva za objavljivanje jedinstvenog registra boraca, ukidanje financiranja mnogobrojnih boračkih udruga iz proračuna i borački dodatak. Ispred zgrade parlamenta je veliki broj policajaca, a postavljena je i zaštitna ograda, dok je promet u Ulici Hamdije Kreševljakovića obustavljen.

”Zahtijevamo izradu i javnu objavu Registra boraca. Također, tražimo da se ukine financiranje ogromnog broja boračkih udruga i, naravno, borački dodatak. Očekujemo da se ove tri stvari riješe na današnjoj sjednici, a znamo da to zastupnici mogu riješiti u pet minuta”, rekao novinarima predstavnik boraca Drago Grbavac.

Poručuju da se prioritetno treba izvršiti revizija obitelji šehida i poginulih boraca. I Specijalci MUP-a ŽS razgovarali su s borcima, poručujući im da se povuku prema zgradi.

Podsjetimo, pred zastupnicima Zastupničkog doma danas se treba naći Prijedlog zakona o pravima demobilIziranih boraca i članova njihovih obitelji kojim se udovoljava zahtjevima boraca, prvenstveno za javnu objavu registra boraca, te uvođenje boračkog dodatka, navodi Bljesak.info.

Podijeli objavu