Podijeli objavu

U četvrtak je u sjedištu Agrokora u Zagrebu održana konferencija za medije o početku implementacije nagodbe vjerovnika. Novi Agrokor, pod nazivom Fortenova grupa, počinje poslovati od 1. travnja ove godine, kad to odobri Trgovački sud u Zagrebu. Početkom travnja održive kompanije prebacuju se u ‘novi’ Agrokor, dok će se neodrživa društva pripajati ‘starom’ Agrokoru

Nakon što se stare, održive tvrtke pripoje Fortenova grupi utvrdit će se kraj izvanredne uprave, a Agrokor, koji je osnovao Ivica Todorić, bit će izbrisan iz Sudskog registra.

Fabris Peruško, kojem je danas točno godinu dana otkako je preuzeo izvanrednu upravu, objavio je kako su kandidati za novi Upravni odbor koje su predložili dioničari: Daniel Boehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletajev, Julian Michael Simmonds i Sergej Volk. Još jedan neizvršni član Upravnog odbora bit će predstavnik radnika, kojeg će izabrati zaposlenici.

Peruško je kandidat za izvršnog člana Upravnog odbora te će Upravni odbor brojati ukupno devet članova. Također, Peruško je predložen za glavnog izvršnog direktora Fortenove grupe, a Irena Weber za njegovu zamjenicu i glavnu operativnu direktoricu.

‘Ime Fortenova predstavlja novu snagu koja će donijeti vrijednost našim zaposlenicima, dioničarima i svim drugim dionicima te simbolizira našu predanost usmjeravaju nove snage prema zdravijim odnosima unutar tvrtke i svim interakcijama koje imamo’, rekla je Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika.

Od ukupno 159 kompanija koje djeluju u Agrokoru, kroz implementaciju prvo će proći 77 hrvatskih kompanija pod izvanrednom upravom, prenosi Abc portal.info. Od toga, 45 kompanija se zrcali i dobiva naziv ‘plus’, npr. Konzum Plus, i počinje s radom u novoj grupi.

Istodobno, stara, neodrživa društva počinju se pripajati Agrokoru d.d., a kad se sva imovina i društva pripoje, Agrokor se briše. Preostale 82 kompanije koje su izvan Hrvatske na novu grupu prenose se sukladno zakonima zemalja u kojima posluju.

Podijeli objavu