Podijeli objavu

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Kostajnica, Donja Gradina, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, navodi se u posljednjem izvješću BIHAMK-a od 17:30 sati.

Ranije tijekom dana zabilježena su duža zadržavanja na graničnim prijelazima na jugu naše zemlje.

U petak su, podsjećamo, zabilježene kilometarske kolone na izlazima iz BiH s obzirom da su mnogi građani BiH odlučili iskoristiti produženi vikend zbog praznika za odlazak izvan zemlje.

Iz BIHAMK-a napominju da se sporije prometuje na putevima gdje se izvode sanacijski radovi. Izdvajamo magistralni put M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, gdje je zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase, kao i magistralni put M-17 Zenica-Nemila, gdje zbog radova u tunelu Vranduk, vozila prometuju naizmjenično-jednom trakom.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce, prenosi Klix.ba.

I na ostalim putevima skrećemo pažnju na česte odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Podijeli objavu