Podijeli objavu

Snimka je vjerojatno nastala u Samoboru pa se pretpostavlja kako nije riječ o stvarnim policajcima, nego se netko maskirao za vrijeme fašnika

Snimka na kojoj skupina mladića brutalno prebija dva muškarca obučena u policijske uniforme kruži društvenim mrežama. Vijest je prvi objavio Dnevnik.hr, a na snimci se muškarci u policijskim odorama bezuspješno pokušavaju obraniti od udaraca. Na kraju snimke ostaju bespomoćno ležati na tlu.

Netko im dovikuje da prestanu, no nitko se nije ozbiljnije umiješao. “Dosta, dosta, dosta”, čuje se u jednom trenutku. U zagrebačkoj policiji rekli su za Dnevnik kako su upoznati sa snimkom, ali sumnjaju da je riječ o pravim policajcima.

Sve se dogodilo u Samoboru?

Naime, prema svemu sudeći ovaj se nemili događaj zbio u Samoboru, gdje traje fašnik, pa je moguće da su se muškarci maskirali u policajce za vrijeme samoborskog fašnika.

“Zasad nemamo prijave o takvom događaju, a s obzirom na formu odijevanja, najvjerojatnije se ne radi o policijskim službenicima”, rekli su za Dnevnik.hr iz PU zagrebačke. Još uvijek utvđuju o čemu se točno radi.

Iz Policijske postaje Samobor za Vijesti.hr su rekli kako na snimci nisu policajci. “Na snimci nisu policajci u službi ni van službe”. Na pitanje o čemu se onda radi, poručuju: “Znate, vrijeme je Fašnika… Mi radimo na tome da utvrdimo o čemu se radi i što se zapravo dogodilo”, kazali su.

K.A.

Podijeli objavu