Podijeli objavu

Porezna uprava Republike Srpske (RS) obavještava porezne obveznike da se određene osobe na terenu lažno predstavljaju kao porezni inspektori, te da traže na uvid poslovnu dokumentaciju, a sa ciljem stjecanja materijalne koristi.

“Iz tog razloga, upozoravamo porezne obveznike da budu oprezni, te da imaju na umu da inspektori Porezne uprave RS moraju imati nalog za svaku kontrolu poreznih obveznika, bila ona najavljena ili nenajavljena”, objašnjavaju u Poreznoj upravi RS.

Osim toga, porezni inspektori su prilikom kontrole poreznog obveznika dužni pokazati značku i službenu legitimaciju poreznom obvezniku kod kojeg se vrši porezni nadzor, odnosno odgovornom ili drugoj ovlaštenoj osobi subjekta koji se kontrolira, na kojoj je naveden broj službene legitimacije poreznog inspektora, njegovo ime i prezime kao i fotografija poreznog inspektora, prenosi “SrpskaInfo“.

Porezna uprava RS poziva porezne obveznike da prilikom kontrole od strane inspektora Porezne uprave RS traže na uvid nalog, značku i legitimaciju poreznog inspektora, kako bi bili sigurni da se radi o službenicima Porezne uprave RS.

“O postojanju osoba koji se lažno predstavljaju kao porezni inspektori upoznali smo i MUP RS i ovom prilikom pozivamo sve porezne obveznike u RS da, ukoliko primjete ovakve pojave, to prijave Poreznoj upravi RS i MUP-u RS”, poručuju iz Porezne uprave RS.

Podijeli objavu