Podijeli objavu

Narod i pravda na lokalne izbore izlazi apsolutno samostalno i nećemo sigurno biti u nekim predizbornim koalicijama, kazao je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde.

“Cijenimo da ćemo u kandidaturama za načelničke pozicije, ukoliko se zadrži ovakav odnos partnera u Županiji Sarajevo ove šestorke, za koju imam samo riječi hvale, bilo bi logično da tu malo pametnije nastupamo. Da se u kandidaturama za načelnike eventualno dogovorimo o podršci, ukoliko ova županijska priča zaživi, a ja optimistično mislim da će ona do lokalnih izbora dati svoj puni zamah. Mi ćemo u svim općinama u kojima imamo dobre, poštene, vjerodostojne kandidate ići s listama za općinska i gradska vijeća. U RS zajedno sa svima iz probosanskog bloka”, kazao je Konaković.

Komentirajući priče o navodnoj novoj skupštinskoj većini u ŽS, Konaković je kazao da „će SDA iz opozicije naredne četiri godine pričati o rekonstrukciji Vlade“.

“To je nešto o čemu imaju dovoljno vremena. Zasad mi ne osjetimo nikakve pritiske. Jednostavan je zakon koji propisuje kako se smjenjuje i formira nova Vlada. Oni ako skupe 18 ruku preuzimaju vlast i odgovornost, mi imamo više vremena da se bavimo organizacijom stranke. Mnogo je komotnije iz opozicije izaći na izbore. Ne vidim da je takva stvar moguća”.

Predsjednik NIP-a kazao je da se neće odazvati na poziv SDA za koaliciju, prenosi Patria.

“S ovakvom nereformiranom SDA, u kojoj niste mogli čuti ni riječ kritike za korumpirane kadrove čiju smo korupciju dokazali, zaista bi bilo suučesništvo koalirati s njima. Mi navijamo da SDA ima što prije svoju unutarnju temperaturu koja će donijeti nešto dobro, da se ta stvar popravi. Snažna SDA je zaista potrebna državi BiH. Ovakva kakva je nama zasad nije poželjan partner”, zaključio je Konaković.

Podijeli objavu