Podijeli objavu

‘Ovu smo odluku donijeli nakon procesa konzultacija’

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino je nakon sjednice Vijeća krovne svjetske nogometne organizacije u Miamiju u petak izjavio kako će od 2021. godine zaživjeti Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 kluba, a Savez europskih klubova (ECA) je na tu objavu odgovorio kako će bojkotirati tako prošireno natjecanje. Infantino se prilikom donošena ove odluke savjetovao sa svojim savjetnikom Zvonimirom Bobanom.

BOBAN I INFANTINO NE PRISTAJU NA UCJENE EUROPSKIH VELIKANA: Fifa donijela odluku koja će uzdrmati nogometni svijet 1
AFP

FIFA je tako donijela dvije ideje kako reprezentativni i klupski nogomet učiniti zanimljivijim navijačima, a samim time i marketinški isplativiji. Prva ideja bila je globalna Liga nacija, natjecanje po uzoru na UEFA-inu Ligu nacija. Međutim, od toga se moralo odustati jer je reprezentativni kalendar prenatrpan. Nakon toga, odlučilo se za Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 kluba.

Prikaži sliku na Twitteru
BOBAN I INFANTINO NE PRISTAJU NA UCJENE EUROPSKIH VELIKANA: Fifa donijela odluku koja će uzdrmati nogometni svijet 2

EL TIEMPO

@ELTIEMPO

Gianni Infantino, presidente de la Fifa, dijo que la entidad tomó la decisión de ampliar a 24 equipos el Mundial de Clubes, cuya primera edición se jugará en 2021. ¿Qué opina de esta nueva propuesta? ► http://ow.ly/wJT230o3Sf3  #DeportesET

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce EL TIEMPO

‘Konzultirali smo se i donijeli odluku’

“Ovu smo odluku donijeli nakon procesa konzultacija. Razgovarali smo sa svima, neki su se složili s ovom odlukom, neki nisu. Uvijek imate različita viđenja i pozicije. No, uvjeren sam da će na kraju svi biti vrlo sretni”, rekao je Infantino iako je Europski nogometni savez (UEFA) bio protiv proširenja klupskog SP-a.

“Razumijem situaciju u Europi koja je kompleksnija no na drugim kontinentima, ali u nogometu ne objavljujemo ratove jedni drugima. Uvjeren sam kako ćemo imati dugu i plodonosnu suradnju”, dodao je prvi čovjek FIFA-e.

‘Ako se dogodi – odlično’

Dosada su na klupskim svjetskim prvenstvima igrali samo kontinentalni prvaci te prvak zemlje domaćina.

Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru
BOBAN I INFANTINO NE PRISTAJU NA UCJENE EUROPSKIH VELIKANA: Fifa donijela odluku koja će uzdrmati nogometni svijet 3

Gente, Pasión y Fútbol@gpyfutbol

Gianni Infantino anuncia el nuevo Mundial de Clubes con 24 equipos para el 2021. Serán 24 equipos: 8 de UEFA, 6 CONMEBOL, 3 CONCACAF, CAF y AFC, más 1 de Oceanía

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Gente, Pasión y Fútbol

Odluka o mogućem proširenju Svjetskog prvenstva sa 32 na 48 reprezentacija već od Katara 2022. neće biti donesena prije lipnja.

“Ako se dogodi – odlično. Ako se ne dogodi – opet odlično”, komentirao je Infantino tu temu.

BOBAN I INFANTINO NE PRISTAJU NA UCJENE EUROPSKIH VELIKANA: Fifa donijela odluku koja će uzdrmati nogometni svijet 4
AFP

Vijeće FIFA-e u petak je donijelo i odluku kako će se VAR koristiti i na Svjetskom prvenstvu za nogometašice koje će se igrati u lipnju u Francuskoj.

HINA

Podijeli objavu