Podijeli objavu

Posmrtni ostaci Davida Dragićevića, ubijenog mladića iz Banjaluke sahranjeni su danas u austrijskom gradu Wiener Neustadt, u blizini Beča, gdje živi njegova majka Suzana Radanović.

“Sve je već rečeno, a ništa učinjeno nije. Dragi moj sine, dušo moja. Dragi naš Davide, dušo naša. Nadam se da ćeš danas pronaći svoj spokoj” rekao je Davor Dragičević na drugoj sahrani svog sina Davida Dragičevića.

Sahrani su, uz obitelj i prijatelje, prisustvovali Banjalučani, članovi grupe “Pravda za Davida”. U Austriji su Davida ispratili i Muriz Memić, otac Dženana Memića, kao i Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini.

Pri spuštanju sanduka u grobnicu okupljeni su uzviknuli “Pravda za Davida, pravda za svu našu djecu, pravda za Dženana, roditelji nikada neće ostati sami”.

Davor Dragićević u kapeli se obratio okupljenima i zahvalio se što su došli na drugu sahranu njegovog sina.

“Oprostiti se od njega danas ne mogu. Halaliti svoje dijete od 21 godinu, državo, neću nikada. Nadam se da će moje dijete ovdje naći bar spokoj, mir neće ni on, ni ja, dok god ubice šetaju Banja Lukom, Republikom Srpskom i BiH”, rekao je Davor Dragičević.

Naglasio je da ga ne zanima što će tko jednog dana reći o njemu i njegovom sinu.

“Ubili ste dijete, ubili ste mu obitelj, dom, svijeću, slavu, prezime. Za mene ne postoji ništa više, samo pravda za moje ubijeno dijete”, rekao je Davor Dragičević.

Sahrana u Austriji organizovana je po želji roditelja ubijenog mladića, a tijelo je prije tri dana ekshumirano sa banjalučkog groblja.

David Dragičević je nestao 18. ožujka 2018. godine u Banja Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužiteljstvo podignulo protiv nepoznatih počinitelja, mladić je ili bježao od počintelja pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku.

Od 26. ožujka roditelji mladića i grupa “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci organizirali su okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubojstvu. Roditelji za ubojstvo i suučesništvo u ubojstvu optužuju pripadnike MUP-a RS te predstavnike institucija ovog entiteta.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. prosinca prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević, Davidov otac, napustio je BiH nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane.

Od tada, svake večeri u 18 sati građani se okupljaju u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja, gdje pale svjeće.

AUTOR:

Podijeli objavu