Podijeli objavu

Aja Sofija će biti slobodna od minareta i Konstantinopol će ponovo biti pravi krščanski, pisao ubica iz Novog Zelanda.

“Možete živjeti u miru u svojim zemljama i nikakvo zlo vam neće doći. Na istočnoj strani Bosfora. No ako pokušate živjeti na evropskim zemljama, bilo gdje zapadno od Bosfora. Mi ćemo vas pobiti i protjerati vas žohare sa naših zemalja. Dolazimo po Konstantinopol i uništit ćemo svaku džamiju i minaret u gradu. Aja Sofija će biti slobodna od minareta i Konstantinopol će ponovo biti pravi krščanski. BJEŽITE U SVOJE ZEMLJE DOK JOŠ IMATE ŠANSE”.

Ovo je poglavlje pod nazivom ‘turcima’ u manifestu Brentona Tarranta, Australca koji je bio učesnik masakra u dvije novozelandske džamije u petak.

Ubijeno je 50-ak osoba, deseci su ranjeni i povrijeđeni, a Tarrant je objavio svoj manifest pod nazivom „Velika zamjena“.

Neprijatelji Evrope

Još jedno poglavlje nosi ime „Ubiti neprijatelje visokog profila“. U njemu se navodi:

„Postoje veoma poznati neprijatelji naših nacija, neprijatelji naše rase koji slobodno šetaju našim društvima, sa visoko podignutim glavama, vjerujući da su nedodirljivi. Oni će uskoro shvatiti koliko griješe. Izdajice zaslužuju izdajničku smrt. Bez obzira da li će trebati tri ili 30 godina, ovi ljudi moraju platiti za svoje užasne napade na našu radu.“

Napadač poziva na korištenje svih mogućih sredstava, „bilo koje metode koja ovim izdajicama daje ispravnu nagradu i to treba biti ohrabreno“.

„Gdje ima volje ima i načina“, piše Tarrant i spominje određene svjetske lidere:

„(Njemačka kancelarka Angela) Merkel, majka svih stvari koje su protiv bijelaca i protiv Germana, na vrhu je liste. Malo ih je učinilo više da nanese štetu i rasno očisti Evropu od svog naroda.“

„(Turski predsjednik Recep Tayyip) Erdogan, vođa jednog od najstarijih neprijatelja našeg naroda i lider najveće islamske grupe u Evropi. Ovaj ratni šef mora iskrvariti u vrijeme kada posjećuje svoje etničke vojnike koji vrše okupaciju Evrope. Njegova smrt će napraviti podjelu između turskih okupatora koji trenutno okupiraju naše zemlje i etničkog evropskog naroda, a tako će i oslabiti turski stisak u regiji, uklonivši najvećeg neprijatelja Rusije i destabilizirati i oštetiti NATO.“

Evropa Evropljanima

Tarrant nastavlja kako okupatori moraju „biti uklonjeni sa evropskog tla bez obzira odakle dolaze ili kada su došli“.

„Romi, Afrikanci, Indijci, Turci, Semiti i drugi. Ako niste od našeg naroda, ali živite u našim zemljama, morate biti uklonjeni. Gdje ćete otići, ne briga nas niti smo odgovorni za to. Naše zemlje nisu njihov dom, mogu se vratiti u svoje zemlje ili napraviti nove domovine drugdje. Ali, oni neće okupirati naše tlo“.

Australac piše kako nije bitno da li će „došljaci“ biti mirno, nasilno, sretno ili diplomatski uklonjeni.

„Oni moraju biti uklonjeni. Sve dok se oni ne vrate u zemlje svog naroda, Evropa neće imati pravi suverenitet i niko, bez obzira na etničnost ili vjeru ne može zvati Evropu svojom“.

Izvor: Al Jazeera

Podijeli objavu