Podijeli objavu
Talijanska policija istražuje misterioznu smrt bivše manekenke i svjedokinje na suđenju Silviju Berlusconiju u slučaju bunga-bunga zabava održavanih u njegovoj vili izvan Milana. Talijanski mediji u subotu pišu da je manekenka Imane Fadil možda otrovana radioaktivnom tvari.

Milanski tužitelj Francesco Greco rekao je da je otvorena istraga u slučaju smrti manekenke podrijetlom iz Maroka, Imane Fadil, koja je umrla 1. ožujka ove godine u jednoj od gradskih bolnica. 33-godišnjakinja je primljena u bolnicu 29. siječnja s neobjašnjivim i jakim bolovima u trbuhu, piše AFP.

– Doktori nisu sa sigurnošću dijagnosticirali nikakvu tešku bolest koja bi mogla objasniti njezinu smrt – rekao je Greco.

Fadil je bila jedna od svjedokinja na suđenju bivšem talijanskom premijeru i medijskom mogulu, optuženom za seksualne partyje s maloljetnim prostitutkama na zloglasnim, razuzdanim bunga-bunga zabavama.

Kako piše Corriere della Sera, stručnjaci su u bolnici napravili niz testova ne bi li otkrili uzrok smrti, no ništa nisu pronašli. Zato su dodatne uzorke poslali u specijalizirane laboratorije u gradu Pavia na sjeveru Italije.

Rezultate su dobili 6. užujka, pet dana nakon njezine smrti, a nalaz je pokazivao prisutnost ‘mješavine radioaktivnih tvari koje inače nisu dostupne za kupovinu’, stajalo je u izvješću.

Fadilin odvjetnik Paolo Sevesi rekao je da se bojala da bi je netko mogao otrovati, javlja agencija AGI. To je njemu i prijateljima prije smrti povjerila.

Imane Fadil našla se na naslovnicama novina 2012. kad je iznijela detaljno svjedočenje o tome šta se događalo na Berlusconijevim orgijama u njegovoj vili kod Milana. Na sudu je izjavila da je prvi put kad je bila na zabavi, vidjela dvije mlade djevojke u kostimima časnih sestara kako izvode striptiz za tadašnjeg premijera. Kasnije je još rekla da joj je on osobno dao 2.000 eura u gotovini i rekao: ‘Nemoj se uvrijediti.’

Berlusconi se suočio s nizom opužbi u skandalu povezanom s njegovim zabavama na kojima je sudjelovala i maloljetna prostitutka Karima El-Mahroug, poznatija kao Ruby. Bivši talijanski premijer najprije je osuđen, no potom je oslobođen u žalbenom postupku. Kasnije je osuđen za utaju poreza pa je morao obavljati društveno koristan rad.

82-godišnji milijarder trenutno je na suđenju pod optužbom da je podmitio svjedoke da lažno svjedoče na tom suđenju. Istražuju njegov utjecaj na svjedoke u Milanu, Seinni, Rimu i Torinu, a svaki put je navodno potplatio osobe da šute o njegovim bunga-bunga zabavama.

Podijeli objavu