Podijeli objavu

U petak u 19.14 sati, direktora televizije N1 Jugoslava Ćosića na službeni telefon N1 nazvala je osoba koja se predstavila kao službenik vlade SAD-a, odnosno službenik američke službe Domovinske sigurnosti.

Poziv je, kako je direktoru N1 predočeno, bio u vezi s izvještavanjem N1 Srbija o terorističkom događaju na Novom Zelandu u kojemu je ubijeno 49 ljudi.

U tom razgovoru osoba koja se nije predstavila imenom, već kao službenik američke vlade, zahtjevala je od direktora N1 da objasni izvještavanje N1 o tragičnom terorističkom događaju, sugerirajući da se iz izvještaja N1 može zaključiti da N1 ima dokaze da je napad u Novom Zelandu povezan s “terorističkom bazom” u Srbiji.

Od direktora N1 ultimativno je, u tom razgovoru, zahtjevano da te dokaze predoči, usmeno ili pismeno na e-mail adresu koja će mu biti poslana “u roku od dva sata”. U suprotnom zaprijećeno mu je da će mu biti uskraćen ulazak u SAD.

U razgovoru mu je, također, predočeno da je način na koji N1 izvještava o zbivanjima u SAD-u, uperen protiv predsjednika SAD-a Donalda Trumpa zbog “300 negativnih izvještaja” koje je o predsjedniku SAD-a objavio N1 u sva tri centra – Beogradu, Zagrebu I Sarajevu.

Poziv je došao s mobilnog telefonskog broja  +381 64 610 7391.

Nakon telefonskog poziva, o sadržaju razgovora, obaviješteni su odvjetnici N1 koji će preduzeti neophodne pravne poteze kako bi državni organi Srbije počeli istragu o ovom događaju.

AUTOR:

Podijeli objavu