Podijeli objavu

Na snimci od 14 sekundi jedan učenik ima krvavo lice i prima udarac za udarcem od kojih je umalo pao preko stolca. Krvava nosa nastavio se tući, a ravnateljica je u šoku.

Zgrožen sam onim što se događa u školi. Ja sam je završio, no znam dečke sa snimke. Ovakve stvari ne smiju se događati i treba ih sankcionirati.

Zbog toga sam vam i poslao snimku, da se tome stane na kraj.

Rekao je to čitatelj koji je portalu 24sata poslao video “boksanja” dvojice srednjoškolaca u istarskoj školi.

Posebno ga je uznemirilo što se na snimci vidi kako su se udarali do krvi.

To se ne smije događati. Gdje su profesori“, pitao se čitatelj. Na snimci od 14 sekundi jedan učenik ima krvavo lice i prima udarac za udarcem od kojih je umalo pao preko stolca. Pokušao ga je pridržati jedan od promatrača. Krvava nosa nastavio se tući.

Ovo što sam vidjela na snimci čudno je i ružno. Malo me šokiralo i neshvatljivo mi je. Doista ne znam što su time htjeli reći i pokazati, govori nam ravnateljica srednje škole u kojoj je snimljena tučnjava.

Ravnateljicu je prilično iznenadilo što se takvo nešto uopće događa u školi, a čuđenje je bilo i veće jer je jedan od učenika na snimci odlikaš, maturant koji se upravo sprema na državno natjecanje.

Ovo nije bila tučnjava u smislu sukoba ili svađe, ali bez obzira na to riječ o situaciji koja je za školu posve neprimjerena.

Ne možete nikad znati što su učenici u stanju napraviti. Ovako nešto niti prihvaćam, niti dopuštam. Istražit ću detaljno o čemu se ovdje radilo“, kaže ravnateljica ističući da srednjoškolci, nažalost, često naprave nešto gdje uopće ne razmišljaju o posljedicama.

A detalje o tučnjavi morat će očito pojasniti i Ministarstvu obrazovanja, koje poručuje: “Tražit ćemo punu informaciju i očitovanje ravnateljice škole jer nema mjesta nasilju u školama. Ako bude potrebe, krizni tim za psihološku podršku bit će na raspolaganju školi”, prenosi 24sata.

Podijeli objavu