Podijeli objavu

Nedjelja će biti malo toplija nego što je bila subota.

Nedjeljno jutro biti većinom sunčano, s gotovo jednakim temperature kao i jučer. Na kopnu će se temperatura kretati od pet do 10, a uz obalu će iznositi i koji stupanj iznad 10 stupnjeva. Osim toga, bit će i vjetrovito: U kopnenim predjelima će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, a na moru jugo, javlja Dnevnik.hr.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj će ostati sunčano i toplo. Temperatura će iznositi oko 22 stupnja, ali će dan kvariti umjeren i jak jugozapadnjak.

Slično će biti i u Slavoniji. Ondje će vrijeme biti sunčano i malo toplije nego u subotu te će temperatura posvuda prelaziti 20 stupnjeva.

Ne sjevernom Jadranu i u gorju će biti djelomice sunčano. Uz prolazno više oblaka, može pasti i malo kiše ili poneki pljusak i to najvjerojatnije u Gorskom kotaru i na širem riječkom području. I ondje će biti vjetrovito uz umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, te jugo na moru.

U Dalmaciji će u nastavku dana biti uglavnom sunčano, a tek će ponegdje biti naoblake. Umjereno i jako jugo će i ondje podržavati visoke temperature.

Početak tjedna kopnenim dijelovima Hrvatske nosi promjenu koja će se osjetiti na svim poljima: Bit će oblačno s povremenim oborinama, tijekom ponedjeljka će temperatura biti u padu tako da će u gorju kiša prelaziti u snijeg. Zapuhat će sjeverni vjetar pa će biti osjetno hladnije.

I na moru će početkom tjedna biti kiše, ponegdje i obilnije. Prvo će, u ponedjeljak, početi padati na sjevernom dijelu, a u utorak u Dalmaciji. Zapuhat će i jaka bura, u srijedu na udare i olujna, lokalno moguće i orkanska. Uz buru će i u obalnoj Hrvatskoj biti hladnije.

Podijeli objavu