Podijeli objavu

U svojoj nadolazećoj seriji “Gospodar prstenova”, Amazon nas ponovo vraća u Drugo doba Međuzemlja dajući nam mnogo čvršće razumijevanje onoga što možemo očekivati.

Radnja će se odvijati prije Gospodara prstenova i Hobita

Twitter račun Amazonove neimenovane serije “Gospodar prstenova” objavio je sliku karte Međuzemlja uz poruku “Dobrodošli u Drugo doba” i tako potvrdio da će se radnja odvijati mnogo prije samog Gospodara prstenova i Hobita koji su se događali  u vrijeme Trećeg doba. Ovo bi ujedno i značilo da nećemo vidjeti mladog Aragorna, no postoji šansa da u seriji budu prikazani Elrond, Galadriel i neki drugi vilenjaci.

Drugo doba je razdoblje u povijesti Međuzemlja koje je započelo uništavanjem velikog dijela sjeverozapadnog Međuzemlja poznatijeg kao Beleriand i protjerivanje zlog Valara (božanske figure) nazvanog Morgoth.  Trajalo do Sauronovog pada, nakon propasti Númenora kada ga je porazio Posljednji savez vilenjaka i ljudi.  Ovo razdoblje obilježilo je uzdizanje Númenora, jačanje Saurona u Međuzemlju te kovanje Prstenove moći kao i brojne bitke.

Glavni dio priče Drugog doba podrazumijeva sve što se dogodilo između Númenora i ljudi  koji su tu živjeli (poznatih kao Dúnedain od kojih je Aragorn bio posljednji). Dúnedain su putovali do Međuzemlja, počeli su zauzimati velike dijelove zemlje od kojih su neke bile pod utjecajem Saurona te su pokušali napasti Valar.

U Drugom dobu je bilo mnogo akcije, a većina je samo dijelom zastupljena u Gospodaru prstenova i nekoliko poglavlja u knjizi povijesti Međuzemlja “Silmarillion”. Znamo da je to razdoblje prije nego što je Moria postala Moria zahvaljujući Balrogu, prije nego što su Hobiti osnovali svoj dio Međuzemlja, prije nego što je Minas Tirith postao glavni grad Gondora i vrijeme prije nego što je vojska duhova viđena u dijelu “Gospodar prstenova: Povratak kralja” postala vojska duhova.

Ostalo je mnogo prostora za istraživanje Drugog Doba kao i velika količina slobode s obzirom na nedostatak izvornog materijala zato se samo nadajmo da će Amazon dobro odraditi ovaj posao, piše Poslovni Puls.com.

Podijeli objavu