Podijeli objavu

Color-blocking je trend koji je ove sezone obradovao smjele djevojke od stila. Riječ je o trendu koji poziva na kombiniranje potpuno suprotnih boja, za koje je do sad vrijedilo modno pravilo: Nikako zajedno! Upravo izazovnost ovog trenda, učinila ga je omiljenim među IT djevojkama.

Color-blocking – trend za odvažne dame 1

Boja koju uglavnom nose odvažne žene koje žele osjetiti tuđe poglede na sebi svakako je crvena. Sa druge strane, roza boja je simbol lepršave, romantične i ženstvene prirode. Upravo spoj ove dvije, na prvi pogled nespojive boje, donijeti će odjevnu kombinaciju koja u isto vrijeme odiše elegancijom, samopouzdanjem i ženstvenošću, što su upravo kvaliteti, koje svaka od nas želi istaknuti kroz svoj stil.

Osnovno pravilo color-blockinga je da prilikom kombinacije boja, ukoliko imamo tri odjevna predmeta, dva moraju biti identične nijanse iste boje, dok treći mora biti kontrast dominantnoj boji, koju nosimo. Ukoliko nijanse iste boje nisu približne, cijeli look će dobiti potpuno drugu konotaciju i umjesto in, vrlo lako može postati out, zato je zaista važno da pažljivo kombinirate boje.

Color-blocking – trend za odvažne dame 2

Kada jednom svladate nijansiranje, ovaj trend će vam postati omiljen, jer će vam svakodnevno pružati mogućnost eksperimentiranja i poigravanja s modom i omiljenim odjevnim komadima, piše Ljepota i zdravlje.ba.

Podijeli objavu