Podijeli objavu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman otvoriti temu RTS-a i da pristaje na dijalog s građanima, ali da ne želi razgovarati s pojedinim oporbenim političarima, prenosi FoNet.

On je novinarima, poslije otvaranja međunarodne konferencije “20 godina nakon bombardovanja Jugoslavije – lekcije za evropsku sigurnost u 21. stoljeću”, rekao da Srpska napredna stranka, čiji je predsjednik, nije dovela nijednog novinara, niti postavila ijednog urednika u javnom servisu.

Predsjednik je izjavio i da je oporba napravila katastrofalnu grešku neredima na prosvjedima, za koje je rekao da su posljedica bjesa, frustracije, nemoći i nedostatka političkog programa.

Vučić je novinarima u hotelu Metropol rekao da je na vlast došao legitimno, da mu je volja naroda dala legitimitet. “Na vlast se dolazi izborima, demokratskim putem, a ne time što ćete unositi pile i upadati nekome u prostorije”, rekao je on.

Prema njegovim rječima, na prosvjedu je bilo 687 ljudi, što nije beznačajan broj i dodao je da je to za poštovanje i da s njima treba razgovarati.

“Hvala im (oporbi) na tome što vole vikati, služiti se nasiljem, vidim da narod to ne podržava”, kazao je Vučić. Dodao je da ne bježi od oporbe, jer je njemu, kako je kazao, savjest čista, jer za razliku od njih nije ukrao ništa i nije fašist.

“Mi smatramo kako je važno da se dijalog odigrava u parlamentu, za tu vrstu razgovora smo uvijek spremni”, kazao je Vučić.

On je dodao da nemiri na prosvjedima u subotu, 16. ožujka nisu pitanje za strane službe, već za domaće.

“Ne očekujem nasilje, ali ako se dogodi – bit će kažnjeno”

Vučić navodi kako ne očekuje da će doći do nasilja, ali da će ono svakako biti kažnjeno ako se dogodi.

“Ne očekujem da se nasilje dogodi, ali ako se dogodi ono neće biti nekažnjeno”, rekao je Vučić i dodao da je pitanje da li u tim događajima ima elemenata kaznenog djela nešto na što treba odgovoriti tužiteljstvo te da se on time neće baviti.

Rekao je da se samo želi baviti svojim poslom “jer je pred Srbijom važan tjedan s obzirom da će imati značajne razgovore s investitorima, a u nedjelju 24. ožujka bit će obilježena 20. godišnjica NATO agresije.”

“Gledao sam to dva dana i pozivao ih da se ne iživljavaju nad novinarkama u desku RTS-a, već da uđu kod mene. Ali, nisu. Tako da, kako bih vam rekao, ne mogu više… Imam mnogo posla i hoću se time baviti. Svatko da radi svoj posao, samo da ne bude nasilja. Tko ga počini – odgovarat će”, rekao je on.

Vučić je ocjenio da će događaji u Beogradu utjecati na turizam i investicije i mnoge druge stvari, ali da su predstavnici oporbe i do sada radili “mnogo gore stvari”.

AUTOR:

 

Podijeli objavu