Podijeli objavu

Nijedan hrvatski izbornik nije na početku kvalifikacijskoga ciklusa bio suočen s ovakvim osipanjem reprezentativaca kao Zlatko Dalić.

Nevjerojatno zvuči podatak kako je Daliću od njegovoga prvoga nastupa na klupi, u listopadu 2017. u Kijevu, do današnjega okupljanja iščeznula cijela jedna momčad, dakle 11–orica reprezentativaca: Subašić, Ćorluka i Mandžukić su se oprostili, N. Kalinić još je uvijek uvrijeđen, u fazi oporavka su Mitrović, Vrsaljko, Strinić, Jedvaj, Pjaca i Pivarić, dok je Lovren suspendiran, piše Večernji list.

Tako Dalić, prisiljen na gradnju kuće od temelja, usto i s teškom hipotekom drugoga mjesta na svijetu, kreće u kvalifikacijski ciklus u kojemu praktički nema pravo na kiks. Naime, Hrvatska u kvalifikacije kreće s četvrte pozicije na svjetskoj ljestvici, njezin najveći suparnik bit će Wales na 19. mjestu, Slovačka je 29., Mađarska 52., a Jurčevićev Azerbajdžan tek na 108. poziciji.

U pripremi utakmice s Azerbajdžanom, u kojoj Dalića čeka Jurčevićev bunker, stručni stožer vatrenih počeo je razmatrati kako modificirati standardnu koncepciju 4–2–3–1 i reducirati broj obrambenih igrača. Naglasak je na što ofenzivnijoj varijanti sastava, a krilni igrač Wolfsburga Josip Brekalo spominje se kao rješenje za desni bok.

Brekalo je prošle jeseni odigrao jednu od ključnih rola u pobjedi nad Španjolcima u Zagrebu, dok mu na klupskom planu u ovoj kalendarskoj godini ne cvjetaju ruže. Još nije postigao nijedan pogodak u 2019. godini, a posljednju asistenciju upisao je prije mjesec dana u utakmici s Mainzom. Tko zna, možda baš sraz s Azerbajdžanom bude prekretnica u karijeri darovitoga Brekala…

AUTOR:

Podijeli objavu