Podijeli objavu

Dva inspektora napadnuta su jučer u Sarajevu te im je onemogućeno da obavljaju službene radnje, priopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Riječ je o federalnom tržišnom inspektoru te županijskom inspektoru rada. Obojica su bili u kontroli u multidisciplinarnim timovima u okviru specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije.

– Nakon što su protupravno lišeni slobode u prostorijama objekta u kojem je vršen nadzor, inspektori su zatražili podršku od Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije, čiji su službenici promptno reagirali i uhitili osobu inicijala S.R., rođenu 1968. godine, iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo ”sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje” i ”protupravno lišenje slobode” na štetu službenika Federalne i Županijske uprave za inspekcijske poslove. Istog dana slobode je lišena i osoba D.Š., rođena 1971. godine, također iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo “poticanje” – kaže se u priopćenju

Federalna uprava za inspekcijske poslove zahvaljuje Ministarstvu unutarnjih poslova i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju te izražava punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH, prenosi Pogled.ba.

Podijeli objavu