Podijeli objavu

Prosvjedna šetnja u znak podrške majci i djeci, organizirana putem društvenih mreža, održana je u srijedu 20. ožujka u Mostaru.

Sudionici šetnje su u 14 sati krenuli sa Španjolskog trga, te su se držali najavljene rute, pokraj Mepasa, kroz Splitsku i Dubrovačku ulicu te do kružnog toka i Sjemenarne. Šetnja se u Mostaru, kao znak prosvjeda koji je krenuo putem društvene mreže Facebook, održala po drugi put.

”Majko, nisi sama. Vrijeme je da institucije počnu raditi na tome da zaštite tvoju djecu, našu djecu. Šetnja počinje sa Španjolskog trga a ruta je: Mepas, Splitska, Dubrovačka, kružni tok iznad pumpe i Sjemenarne. Ponesimo isječke iz pjesme Majko nisi sama, slike ručica, crteže naše djece, cvijet. Neka prvi dan proljeća bude prvi dan sigurnijeg i ljepšeg Mostara”, napisano je na događaju ranije najavljenom na društvenoj mreži Facebook.

Podsjetimo, istraga o navodnom zlostavljanju djece proteklih mjesec dana potresa javnost u Mostaru, koju su o ovom slučaju upoznali pojedini internetski portali objavivši svjedočanstvo majke koja, između ostalog optužuje sustav, da ”ne radi” i štiti počinitelja, a ne žrtve.

U međuvremenu je Tužiteljstvo HNŽ obustavilo istragu u ovom slučaju jer je utvrđeno da nema dovoljno dokaza da je počinjeno kazneno djelo za koje se osumnjičeni otac teretio, navodi Bljesak.info.

Podijeli objavu