Podijeli objavu

Građanski prosvjedi ne predstavljaju opasnost po državu i njezin politički sustav, smatra crnogorski premijer Duško Marković, koji je kazao da Vlada Crne Gore ustrajava na planu zaštite države i njezinih građana i ponovio da zahtjevi za ostavkom nisu utemeljeni jer Vlada ima podršku u parlamentu u kojem je izabrana.

Marković je, tijekom premijerskog sata priopćio da je država sve stabilnija.

“Iako možemo slutiti nemjere i ambicije organizatora prosvjeda, opasnosti po državu i njezin politički sustav nema. Naša zemlja nije Crna Gora iz 1918. i 1998. To su bile drugačije okolnosti”, ocijenio je Marković i izrazio uvjerenje kako euroatlantska i europska budućnost Crne Gore, te njezina neovisnost, ničim ne može biti ugrožena.

“Želim vjerovati da to ne žele ni demonstranti. Želim vjerovati da ne žele rušiti nego graditi, ali nećemo dozvoliti stvaranje atmosfere prevrata, a takav ambijent može dovesti do neželjenih posljedica”, poručio je Marković, javlja RTCG.

Nekoliko tisuća građana Podgorice sudjelovalo je u subotu navečer na drugom građanskom prosvjedu pod sloganom “Odupri se” na kojem su zatražene ostavke predsjednika države i vlade, Mila Đukanovića i Duška Markovića, te čelnika državne radio-televizije.

Podijeli objavu