Podijeli objavu

Kada je supruga engleskog turista ušla u toalet rovinjskog restorana zatekla je svoga supruga kako se grči, a područje oko grla bilo mu je plavo. U pomoć je priskočio i jedan muškarac pokušavajući reanimirati nesretnog Engleza, no nije mu bilo spasa

Britanski turist, 83-godišnji Allan Brown, preminuo je 24. rujna prošle godine nakon što je u jednom restoranu u Rovinju pojeo kebab. Brown se, prema riječima svoje supruge Jean s kojom je bio ondje, požalio da je pileće meso u kebabu žilavo.

Potom je ustao od stola i krenuo prema zahodu, a njegova supruga potom je otamo začula tupi zvuk, piše britanski Metro.

Gušenje ili infarkt – ni liječnici nisu sigurni

Kada je ušla u toalet zatekla je svoga supruga kako se grči na podu, a područje oko grla bilo mu je plavo. U pomoć je priskočio i jedan muškarac pokušavajući reanimirati Engleza, no nije mu bilo spasa.

Hrvatski liječnici su, prema pisanju Metroa, kao uzrok smrti naveli srčani zastoj zbog ugruška u krvi, napominjući da je Brown imao ugrađena dva stenta. No, Brownova udovica po povratku u Englesku zatražila je obdukciju. Patologinja je utvrdila da je nesretni muškarac najvjerojatnije umro od gušenja jer mu je u grlu zapeo komadić “tvari životinjskog podrijetla” odnosno komadić piletine iz kebaba koji je jeo prije smrti.

Udovica je namjeravala tužiti rovinjski restoran zbog suprugove smrti. Međutim, engleski su joj liječnici, usprkos nalazu patologinje, kazali kako je gotovo nemoguće utvrditi je li uzrok smrti njezinog supruga bilo gušenje ili infarkt.

Podijeli objavu