Podijeli objavu
Nepoznati počinioci prethodne nedjelje pucali su iz poluautomatske puške na kuću bivšeg slovenskog fudbalera Dina Laliča u Makarskoj.

Susjedi bivšeg golmana mlade reprezentacije Slovenije, Triglava, Rudara i Primorja su u potpunom šoku.

– To je bio rat i sigurno se nije pucalo iz pištolja, već iz nečega jačega, možda snajpera ili kalašnjikova, ali je bila pojedinačna paljba, a ne rafalna. Vidite i sami, mecima su probijene žaluzine, stakla, namještaj i štokovi od vrata. Prvu večer pucalo se oko jedan sat poslije ponoći kada je ispaljeno šest do sedam hitaca, a drugu večer oko 2.30 sati i to 12 do 13 metaka. Pucali su iz šume udaljene niti pet metara od kuće, odakle je policija pokupila čahure i “češljala” teren – rekao je za “Slobodnu Dalmaciju” jedan komšija.

Afera ”Ofsajd”

Lalič je široj javnosti poznat otprije devet godina, kada je punio stupce crne hronike zbog učestvovanja u aferi “Ofsajd”, akciji policije i USKOK-a koji su istražili namještanje rezultata utakmica i ostvarivanja ilegalne zarade na kladionicama, a u sklopu koje su optuženi fudbaleri i sportski radnici klubova Croatia Sesveta, Varteksa i Međimurja.

Riječ je bilo o optužbama za namještanje osam prvoligaških utakmica i četiri pokušaja namještanja, kao i za primanje mita, a USKOK je od sportskih radnika tražio povrat 207 hiljada eura.

U akciji je policija, u saradnji s njemačkim kolegama, uhapsila 22 osumnjičenika, među kojima i Laliča, koji je lanac organizirao s bivšim trenerom iz Dinamove omladinske škole Vinkom Šakom te igračem slovenskih klubova Admirom Suljićem pa je trojac u nagodbi s USKOK-om pristao na godinu i po zatvora, a državi su vratili i oko milion eura koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice. Cijena za namještenu utakmicu kretala se između 150.000 i 300.000 eura.

Podijeli objavu