Podijeli objavu

Šibenski pjevač kaže kako je bolje, da ga koncerti i vjerna publika pomlađuju te da će u listopadu u zagrebačkoj Areni pripremiti spektakl za pamćenje

Zbog teške infekcije pluća Mišo Kovač (77) završio je u bolnici. I tamo se već počeo pripremati za veliki koncert koji bi u listopadu trebao imati u zagrebačkoj Areni. Bard je jači i od bolesti…

U utorak je Mišu u bolnici posjetio Milan Bandić (63). Zagrebački gradonačelnik objavio je zajedničku fotografiju i napisao ‘Samo nas nebo rastaviti može’.

Mišo Kovač: Koncert u Zagrebu pomladit će me za 15 godina... 1foto: Goran Jakus/PIXSELL

Usput je najavio i veliki koncert, a šibenski je pjevač u društvu prijatelja priznao: ‘Koncert u Splitu pomladio me pet godina, a ovaj u Zagrebu će me pomladiti 15 godina. Osjećam se puno bolje’.

Prije više od mjesec dana šibenski je Elvis završio u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu, a nakon toga u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Rockfellerovoj. Veliki je borac posljednjih dana bolje pa su i počeli razgovori i dogovori oko zagrebačkog koncerta u listopadu.

– Pripreme su počele, bit će to spektakl za pamćenje. U Mišu ne treba sumnjati da će ga odraditi vrhunski – rekao nam je Tomislav Madžar, organizator koncerta i savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Mišo Kovač: Koncert u Zagrebu pomladit će me za 15 godina... 2foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Mišo je već nekoliko puta rekao, a i dokazao, da je publika sve. Za njega je “glazba emocija, a ne trčanje na sto metara”. I to se osjeti, srce nije kamen. Tako je bilo i u Splitu, gdje je u prosincu imao koncert nakon kojeg se razbolio. Odvijala se prava drama, Miši nije bilo lako, ali nije ni pomislio odustati i iznevjeriti svoju publiku. A bilo je tamo 12.000 duša.

– Moj ćaća je danas ima fibru 39, mi smo bili izvan sebe, govorili da prebaci koncert, a on je rekao: ‘Ni po cijenu života!’ – otkrila je tad njegova kći Ivana(41).

Novo mesto | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELLfoto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Splitsku Spaladium Arenu ‘zatresao’ je prvom pjesmom ‘Poljubi zemlju po kojoj hodaš’… Uglas su pjevali s njime i pogurali ga da izdrži do kraja bez obzira na fibru. No taj je nastup ipak ostavio traga. Osim onog emocionalnog u Mišinu sjećanju, nažalost, i fizički. Borio se nakon toga Šibenčanin nekoliko tjedana, ali ipak je morao biti hospitaliziran.

Mišo Kovač: Koncert u Zagrebu pomladit će me za 15 godina... 3foto: Privatni album

Brojni su obožavatelji drhtali nad zdravljem legende. Vijest o infekciji pluća zabrinula je mnoge, kao i dugotrajan boravak u bolnici. Dok nisu stigle poruke kako je bolje te da već razmišlja o novom koncertu i kako će opet stati pred svoju mnogobrojnu publiku, podići ruke do visine ramena, otpjevati prve taktove bilo kojeg svojeg hita, a ostalo onda ide samo od sebe.

– Publiku ili imaš ili nemaš. Imam 77 godina i još nastupam, a publika pjeva sve pjesme – rekao je nedavno na svoj jednostavan način Mišo. I bio u pravu. Publiku ili imaš ili nemaš. On je – ima.

Podijeli objavu