Podijeli objavu

Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, više nije članica HDZ-a, potvrdio je to za RTL dr. Željko Glavić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a. U telefonskom nam je razgovoru otkrio razloge zbog koji je Obradović pozvao da istupi iz stranke.

“Jasno je da se radi o ponašanju koje je neprimjereno i koje niti jedna politička stranka ne bi trebala tolerirati, a pogotovo ne ona koja vodi državu”, kazao je predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a.

Dodao je kako, nakon saznanja o počinjenju kaznenog djela izazivanja prometne nesreće i bježanja s mjesta nesreće od strane dosadašnje članice HDZ-a, nije nimalo dvojio o sljedećim potezima.

“Nije bilo nikakvih razmirica ni svađa. Ništa neuobičajeno, nikakvih tenzija. Gospođi je sugerirano da bi bilo dobro da se sama ispiše iz stranke zbog toga što je uradila i ona je to napravila”, otkrio nam je gospodin Glavić.

Marijana Obradović krajem prosinca s 1,34 promila alkohola u krvi skrivila je prometnu nesreću u kojoj je ozlijedila jednu ženu te pobjegla. O njoj se do sada ništa nije znalo sve dok ministrica Gabrijela Žalac, dan nakon što je automobilom udarila dijete te nakon što je otkriveno kako već gotovo tri godine nije produžila vozačku dozvolu, nije bila kuma na krštenju njezinog djeteta.

Nije se pokušala opravdati

Predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a kaže kako se gospođa Obradović nije pokušala opravdati kao ni iznijeti razloge zbog kojih je pobjegla s mjesta nesreće. On, kao i ostali članovi HDZ-a požeško-slavonske županije za ovaj incident nije znao sve dok o istom nije pročitao u medijima.

“Mislim da se samo pomirila s činjenicom da ne može biti članica HDZ-a. To što je napravila jednostavno ne znam čime bi to opravdao”, dodaje Glavić.

Kaže kako stranka ne može tolerirati neprimjereno ponašanje svojih članova, kakvo god ono bilo. Takvo ponašanje, kaže, šteti ugledu stranke pa makar se ono dolazilo iz male sredine te svi koji su dio političkog života zemlje o tome moraju voditi računa.

U razgovoru za RTL komentirao je i buduće odnose gospođe obradović s ostalim članovima stranke kao i odnos s ministricom Gabrijelom Žalac.

“Ja gospođu ne poznajem tako da meni to što izlazi iz stranke neće biti problem, no za druge ne znam. Vjerujem da ni ministrici Žalac neće biti problem što gospođa više nije članica stranke. One imaju privatni odnos koji sa strankom ne bi trebao imati veze”, kaže Glavić koji je naslijedio Franju Lucića na čelu županijske organizacije nakon što je ista raspuštena zbog afere s nasilnim županom Alojzom Tomaševićem. 

Pojasnio je zbog čega je potez gospođe Obradović, koja je pobjegla s mjesta nesreće koju je sama skrivila, nazvao neciviliziranim.

“Mislim da nema druge riječi da se naglasi težina tog postupka. Dakle, ako skrivite nesreću u kojoj je netko ozlijeđen, ne znate težinu njegovih ozljeda i napustite mjesto nesreće, ne vidim neku blažu riječ kojom bi se to moglo opisati”, kaže Glavić.

Na pitanje hoće li se gospođa Obradović, na bilo koji način, vratiti u politiku poručuje: “U nekoj doglednoj budućnosti ne. Takvi ljudi se više ne bi smjeli baviti politikom na bilo kakav način”.

Izvor: Vijesti.hr

Podijeli objavu