Podijeli objavu

Carinski policajci na Baliju su u koferu jednog ruskog turista otkrili mladog drogiranogorangutana i to u ručnoj prtljazi.

Andrei Zhestkov (27) zaustavljen je na međunarodnom aerodromu u Denpasaru prilikom ukrcavanja u avion za Rusiju. Carinici su primjetili nešto sumnjivo prilikom skeniranja prtljage.

Pregledali su mu torbu i pronašli su uspavanog mužjaka orangutana starog oko dvije godine u drvenoj košari koja je bila prikrivena odjećom.

Zhestkov je rekao da je orangutana kupio za 4.200 dolara i htio ga je odvesti u Rusiju gdje bi mu bio kućni ljubimac. To je kazao glasnogovorniku zračne luke na Baliju. Međutim, carinski policajci su pronašli i druge životinje u njegovoj prtljazi – dva gekona i četiri kameleona. Zaplijenili su mu i nekoliko igala i drogu kojima je uspavljivao orangutana.

Zhestkovu prijeti nekoliko godina zatvora i nekoliko tisuća dolara kazne. Orangutani, jedni od najinteligentnijih primata, jedna su od najugroženijih vrsta na svijetu. Njihov broj varira ovisno o uništavanju njihovih staništa i ilegalnoj trgovini životinja, piše ABC.

 

Podijeli objavu