Podijeli objavu

Ministarstvo unutarnjih poslova ovih je dana dovršilo popis lokacija na koje će postaviti fiksne kamere za nadzor brzine s ugrađenim sustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica (ANPR).

Do konca godine sva 122 kućišta u koja će se premještati ukupno 59 novih kamera bit će postavljeno u cijeloj Hrvatskoj.

Uređaji će se, prema sigurnosnoj situaciji, seliti s jednog mjesta na drugo, koristeći kućišta koja se nalaze na svakoj od lokacija, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju. Ovaj “kontingent” fiksnih kamera za nadzor brzine bit će raspoređen na 17 policijskih uprava.

Najviše novih uređaja za kontrolu brzine bit će postavljeno na području Šibensko-kninske (6), Zadarske (5) i Ličko-senjske županije (5).

Nove su kamere zaobišle jedino prometnice na području Policijske uprave zagrebačke, primorsko-goranske i karlovačke, ali ondje su postavljene već ranije. Izuzev PU osječko-baranjske, splitsko-dalmatinske i varaždinske gdje će se samo povećati postojeći broj kamera, u ostalim upravama one će se postaviti prvi put.
Jedna od njih je i Policijska uprava krapinsko-zagorska iz koje su najavili da će kamere na njihovu području biti postavljene u travnju, piše Večernji list.

Podijeli objavu