Podijeli objavu

Duže se vrijeme sluti, ali sada je sigurno. Započelo je snimanje filma Dune u režiji Denisa Villeneuvea koji je od prije poznat kao redatelj filma Blade Runer 2049. te je objavljen i službeni sinopsis. Pod produkcijskom palicom Warner Bros. i Legendary Entertainment film će se snimati u Mađarskoj i Jordanu. Denis Villeneuve režirat će Dune prema scenariju koji je napisao s Jonom Spaihtsom i Ericom Rothom. Producenti su Mary Parent, Cale Boyter, Joe Caracciolo i Villeneuve.

Svojim remakeom te izvanrednom glumačkom postavom pokušat će oboriti ono što njegov prethodnik, David Lynch svojom ekranizacijom iz 1984., nije uspio. Očigledno je da djelo Franka Herberta, autora originalne kozmičke epopeje o dobru i zlu nije tako lako prenijeti na male ekrane, prenosi Geek.hr.

Iz službenog sinopsisa doznajemo: …”Mitska i emocionalno nabijena pustolovina, Dune pripovijeda o junaku Paulu Atreidesu, briljantnom i darovitom mladiću rođenom sa sudbinom van njegova razumijevanja koji mora otputovati na najopasniji planet u svemiru kako bi svojoj obitelji i narodu osigurao budućnost. Kako zle sile izazivaju sukobe oko najdragocjenijeg resursa koji omogućava egzistenciju, samo oni koji pokore vlastite strahove mogu preživjeti!…

Poprilično impresivnu glumačku podjelu čine: Timothee Chalamet kao Paul AtreidesRebecca Ferguson kao Lady JessicaOscar Isaac kao Duke Leto AtreidesJosh Brolin kao Gurney HalleckStellan Skarsgard kao Baron HarkonnenJason Momoa kao Duncan IdahoZendaya kao ChaniJavier Bardemkao Stilgar i Charlotte Rampling kao Gaius Helen MohiamChang Chen je još uvijek u pregovorima za ulogu Dr. Yueh.

Za sada još nije poznat datum izlaska filma.

 

Podijeli objavu