Podijeli objavu

Novinar Avdo Avdić koji je optužio SOA-u da vrbuje državljane BiH za obavještajni rad za potrebe Republike Hrvatske, govorio je u Pressingu N1 BiH o obavještajnim aktivnostima susjednih zemalja u BiH.

“Ne bojim se zato što u svom životu nisam počini nijedno kazneno djelo, nikoga nisam oštetio, nisam uradio ništa nezakonito. Objavimo aferu s Goranom Salihovićem, isto Mato Đaković akter. Svi su osuđivali i govorili da mi izmišljamo. I šta se dogodilo? Je li Goran Salihović danas državni tužitelj? Nije. Smijenjen je što znači da smo mi objavili točnu informacijju. Kada smo objavili da je Milorad Barašin, tadašnji glavni tužitelj, imao neprimjerene kontakte s trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem, svi su me osuđivali zbog mog izvještavanja. Šta se dogodilo? Tužitelj Barašin je razriješen, Tešić je završio na crnoj listi SAD-a. Ja razumijem da se mnogima ne sviđa ono što ja radim, ali ima ljudi i kojim se sviđa”, kazao je Avdić.

Kako je rekao, nikada u životu nije radio ni za kakvu službu.

“Sve što radim radim za informacije da ih objavljujem. To je moj posao, da prikupljam i objavljujem informacije”.

Govorio je i o obavještajnim aktivnostim drugih zemalja u Bosni i Hercegovini.

“Uzmite Ambasadu Srbije u BiH. Ambasador bivši direktor BIA-e, njegov prvi savjetnik čovjek koji je bio zamjenik direktora BIA-e koji je imao aferu u Makedoniji s upadom u Sobranje, pa imate trećeg čovjeka u Banja Luci koji je također bio u državnoj sigurnosti. Imate samo u abasadama službenike koji su bili službenici obavještajne agencije Srbije. Imate hrvatsku obavještajnu službu. Konzul RH u Tuzli je službeno bio suradnik SIS-a, UDBA-e, SOA-e. On je danas konzul. Imatu rusku ambasadu gdje imate ogroman prodor ruskih obavještajaca. Onda pojedini dužnosnici desnice i ljevice, naročito ljevice, se druže sa službenicima ruske ambasade koji su, interesantno, službenici FSB-a. I ti isti ljevičari i desničari su u kontaktu sa šefom kabineta hrvatske SOA-e”, naveo je Avdić.

Kako je kazao, afera vrbovanja pokazala se točnom

“Ovo se pokazalo da je točno. Mi smo snimili svjedoka, saslušan je u Tužiteljstvu, Zvizdić je kazao na pres-konfereciji da ih je OSA informirala da je bilo registriranih pojava obavještajnog upada RH na teritoriji BiH. Obvještajne službe nikada ne miruju. Ja nemam problem s hrvatskim obavještajcima, policajcima koji svoj posao rade časno”, naveo je Avdić.

Podijeli objavu