Podijeli objavu

Ukoliko su egzotična kuhinja i isprobavanje novih jela vrhunac svakog vašeg putovanja, onda je ovo posao iz snova.

Britanska kompanija Vibrant Vegan Co. u potrazi je za “šefom okusa”, tj. osobom koja će putovati svijetom i isprobavati hranu.

Odabranom kandidatu bit će plaćeni svi putni, smještajni i prehrambeni troškovi, kao i 28 dana godišnjeg odmora. Za godišnju plaću od 66.000 dolara, “šef okusa” će četiri mjeseca provesti u zemljama kao što su Indija, Kina, Turska, Čile, Meksiko i Japan gdje će otkrivati nove, egzotične sastojke i recepte koje će kompanija koristiti za svoje proizvode.

Kandidat je dužan pomoći kompaniji da uspostavi pratnerstva s inozemnim tvrtkama kako bi imala izvor novih sastojaka.

Iz kompanije ističu da kandidat mora imati najmanje tri godine iskustva u poslovanju s hranom ili kao kuhar. Kompanija Vibrant Vegan Co. usmjerena je na vegane, a od kandidata se ne zahtijeva da bude vegan, piše Klix.ba.

“Uvijek smo u potrazi za novim talentima, jer čvrsto vjerujemo da ljudi čine uspješnu kompaniju. Ovo je veoma jedinstven posao koji je bez obzira na brojne pogodnosti veoma zahtjevan. Postoji stotine sastojaka i recepata širom svijeta koji nisu predstavljeni potrošačima u Velikoj Britaniji pa se nadamo da će naš novi uposlenik inspirirati nove i ukusne recepte u našoj veganskoj ponudi”, rekao je Iain Burke-Hamilton, osnivač kompanije Vibrant Vegan Co.

Podijeli objavu